Hogiu, locul 57 la Olimpiadă

Debut modest pentru sportivii suceveni plecati cu echipa olimipica a Romaniei la Jocurile Olimpice de Iarna de la Vancouver. Plecat în Canada din postura de vicecampion naţional de juniori în proba de schi fond, 20 de kilometri urmărire, Petrică Hogiu a concurat ieri în proba de 15 kilometri liber.

Sportivul legitimat la CSI Vatra Dornei s-a clasat la finalul cursei pe locul 57 dintr-un total de 96 de concurenţi, trecând linia de sosire cu un timp de 36 minute, 39 de secunde si 50 zecimi, la 3 minute şi 3 secunde în urma elveţianului Dario Cologna, câştigătorul medaliei de aur.

Miercuri seara, Hogiu va lua startul în calificările probei de sprint clasic, urmând ca pe 28 februarie sa participe în cursa de 50 de kilometri start clasic în grup.

Celălalt sportiv sucevean din delegaţia României deplasată la Vancouver, Dănuţ Dovalciuc, va intra în competiţie pe data de 26 februarie, alături de echipajul de bob patru persoane.

Pe lângă cei doi, Clubul Sporturilor de Iarnă din Vatra Dornei a mai trimis la Olimpiada din Canada alţi trei sportivi ce reprezintă Republica Moldova: biatlonistul Victor Pânzaru şi schiorii Alexandra Camenscic şi Sergiu Bălan.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *