HC Dobrogea Sud – CSU Suceava: 23-29

CSU Suceava a furnizat prima mare surpriza a Ligii Nationale de handbal masculin, dupa ce a castigat sambata, in runda inaugurala a noului sezon, cu scorul de 29-23 (15-9), pe terenul formatiei HC Dobrogea Sud Constanta.

Echipa antrenata de Adi Chirut si Iulian Andrei nu a tinut cont ca are in fata castigatoarea Supercupei Romaniei, a inceput curajos, iar dupa primul sfert de ora conducea pe tabela de marcaj cu scorul de 8-5, dupa golul lui Burlacu. In ciuda time-out-ului cerut de tabara dobrogeana, universitarii i-au fortat in continuare pe handbalistii gazda sa finalizeze atacurile doar de pe extreme, o tactica defensiva care a functionat perfect, formatia suceveana intrand la pauza un un avantaj de sase goluri, scor 15-9. Cu portarul Cristi Tcaciuc in zi de gratie si doi puncheuri pe semicercul advers, Burlacu si Tirzioru, oaspetii si-au gestionat perfect avantajul pe parcursul reprizei secunde, cand gazdele s-au apropiat o singura data la cinci goluri, in minutul 47, la golul de 17-22 marcat de Mladenovic. Adi Chirut a taiat orice gand de revenire a gazdelor cu un time-out prompt, iar in final formatia suceveana s-a impus cu 29-23, bifand astfel prima victorie din istoria confruntarilor cu echipa din Constanta.

CSU Suceava: C. Tcaciuc, Bobeica, Duman – Burlacu (10 goluri), Tirzioru (6 goluri), Ciubotariu (4), Olariu (4), Baican (2), Sandu (2), I. Tcaciuc (1), Petrea, Soldanescu, Costea, Alexa, Potera, Tofanel. Antrenori: Adi Chirut si Iulian Andrei.

Sunt foarte bucuros de evolutia si de daruirea de care au dat dovada toti baieti intr-un meci in care am plecat de acasa cu o tactica, aceea de a bloca zona centrala si ne-a iesit aproape totul. Am obtinut o victorie istorica, prima in fata Constantei, dar sper sa nu ni se urce la cap. Trebuie sa ramanem cu picioarele pe pamant, pentru ca un astfel de rezultat poate sa ne compromita un intreg campionat. Mi-a dori sa avem aceiasi atitudine si in urmatoarele meciuri pentru ca nu avem nimic de pierdut in fata unor echipe mari”, a declarat antrenorul Adi Chirut.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *