Hagi vine pe Areni

Gheorghe Hagi va fi prezent la sfarsitul acestei saptamani la Suceava, pentru a asista la turneul zonal al Cupei “Hagi Danone 2011”, competitie ce se va desfasura sambata si duminica pe stadionul Areni.

Venirea fostului capitan al echipei nationale la Suceava a fost confirmata atat de directorul coordonator al turneului, Ciprian Anton, cat si de promotorul evenimentului, Dorin Focsaneanu, acesta din urma precizand ca Gica Hagi va participa la deschiderea turneului de sambata, precum si la festivitatea de premiere ce va avea loc duminica. “Prezenta lui Gheorghe Hagi la turneul de la Suceava este mai mult ca sigura. Anul trecut nu a putut ajunge din cauza anularii curselor aeriene in acea perioada, dar acum totul este aranjat, atat in privinta cazarii, cat si a transportului. Hagi va veni cu un avion pana la Iasi, de unde va fi preluat de organizatori”, a mentionat Dorin Focsaneanu.

Intre timp, organizatorii au stabilit cele 32 de echipe care se vor lupta in competitia destinata scolilor. Astfel, pe langa formatiile celor 12 scoli din municipiul Suceava, la intrecerea amatorilor vor mai lua parte alte 20 de reprezentante ale scolilor din: Ipotesti, Ilisesti, Fantanele, Adancata, Dolhasca, Udesti, Iaslovat, Dumbraveni, Zamostea, Scheia, Patrauti, Gramesti, Rasca, Todiresti, Malini, Hantesti, Bosanci, Mitocul Dragomirnei, Liteni, Serbauti si Zvoristea. Cele 32 de echipe vor concura in sistem eliminatoriu, pornind de la faza 16-milor de finala, tintarul exact al meciurilor urmand sa fie stabilit pana vineri.

In ceea ce priveste intrecerea rezervata cluburilor profesioniste, care va avea loc in paralel cu cea a scolilor, pentru calificarea la turneul final de la Timisoara se vor bate formatiile celor de la FCM Bacau, FC Vaslui, LPS Iasi, CSS Botosani, Ceahlaul Piatra Neamt, precum si reprezentanta gazdelor, LPS Suceava.

Ajunsa la cea de-a 12-a editie, Cupa Hagi cuprinde doua competitii paralele, una destinata juniorilor legitimati la cluburi si una adresata scolilor generale. Competitia pentru cluburi se desfasoara în cadrul a 7 turnee zonale la Cluj, unde castigatoare a fost desemnata gruparea Universitatea Cluj – Constanta, unde s-a impus Academia “Gheorgeh Hagi” – Craiova, unde castigatoare a iesit Scoala de Fotbal “Gica Popescu”, Suceava (16-17 aprilie), Sibiu (7-8 mai), Bucuresti (13-15 mai) si Arad (21-22 mai). Competitia scolilor va avea loc doar în patru orase, în acelesi perioade de timp, la Cluj Napoca – unde s-a impus Scoala Ioan Agarbiceanu – Constanta, unde a castigat Scoala Generala Nr. 29 – Suceava si Bucuresti.

Turneul final se va desfasura între 29 mai si 1 iunie la Timisoara, cu participarea celor 7 câstigatoare ale turneelor zonale, plus câstigatoarea turneului din judetul Timis, alaturi de 6 echipe calificate din competitia scolilor. Cele 14 finaliste vor evolua în doua întreceri paralele. Pe 1 iunie, câstigatoarea cluburilor va întâlni câstigatoarea scolilor, într-un meci care va decide reprezentanta României la finala Danone Nations Cup ce va avea loc la Madrid. Anul trecut, cele doua competitii din cadrul etapei zonale de la Suceava au fost castigate de Ceahlaul Piatra Neamt si echipa Scolii Generale Nr.12 Suceava.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Hagi vine pe Areni"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*