„Guriţă dă probe ca hamal”

Unul dintre cei mai cunoscuţi fotbalişti suceveni, Mihai Guriţă, este prezentat, astăzi, într-un articol amplu publicat în Evenimentul Zilei. Sub titlul “Mihai Guriţă dă probe ca hamal în Suceava!”, aflăm, printre altele, că fostul atacant al formaţiilor Foresta, Oţelul Galaţi şi Farul Constanţa a fost salvat de patima alcoolului şi că lucrează la o firmă de transport.

evz.ro: Caravana Cupei “Hagi-Danone” s-a aflat la sfârşitul săptămânii trecute în Suceava. Prezenţa celui mai mare fotbalist român pe stadionul “Areni” i-a atras pe curioşi, mulţi venind doar să se fotografieze cu “Regele”. Printre ei, şi Mihai Guriţă, fostul atacant de la Oţelul Galaţi, formaţia care domină Liga I în actualul sezon.

Fostului atacant-zvârlugă i s-a pierdut urma după retragerea din activitate. Acum munceşte ca zilier la o firmă de transport. A renunţat la viciul băuturii şi face de toate ca să-şi câştige pâinea: cară bagaje, însoţeşte marfa în Italia, iar în timpul liber activează la Sporting Suceava, o formaţie aflată pe prima poziţie în liga a patra deţinută de Ioan Prichici, proprietarul firmei de transport.

“Mă ocup cu pachetele. Mai merg şi eu în autocar, ca să conduc lumea”, se prezintă Guriţă. N-are siguranţa zilei de mâine. “E în probe la mine. E bine că s-a mai cuminţit cu băutura. Urmează cursurile unei şcoli de şoferi, pentru a fi angajat pe autocar”, menţionează patronul.

Omul care l-a “pensionat” pe Gică Popescu după un meci Oţelul – Dinamo, scor 2-0 (a reuşit o “dublă”), disputat în noiembrie 2002, s-a reprofilat. Vârsta (38 de ani) nu-i mai permite să scoată sufletul din fundaşi, dar “mătură” tot la mijlocul terenului, la “închidere”.

“E anul Oţelului, frate!”

A rămas fidel Oţelului, pentru care a evoluat între 1998 şi 2003 (150 de meciuri şi 31 de goluri): “E anul Oţelului, frate! Am vorbit cu Marius Stan şi i-am spus să-i motiveze pe băieţi, ca să ia titlul, fiindcă Dorinel Munteanu n-are prea multă ex perienţă. Generaţia mea era mai bună decât asta, dar n-au vrut alţii să luăm titlul. Mă refer la echipele din Capitală”. Duelul direct cu Gică Popescu este de referinţă: “Popescu îi zicea lui Kiriţă: «Lasă-l, că am eu grijă de el!». Abia s-a ţinut după mine. La final i-am zis: «Lasă-te, nea Gică, fiindcă te faci de râs!»”.

Legat de sosirea lui Guriţă la Galaţi circulă o poveste spumoasă. “Ce bine e aici, îţi dau ăştia până şi periuţă şi pastă de dinţi!”, ar fi comentat atacantul, când a semnat cu Oţelul. Completează fără reţineri: “Aşa e, frate! Pentru mine, venirea de la Suceava la Galaţi a fost ca şi cum veneam de la ţară la oraş!”.

“Gata cu băutura! Lucrez cu bani, am răspundere pe cap. Înainte mai beam câte un şpriţ de vin!”,
MIHAI GURIŢĂ, fost fotbalist la Oţelul Galaţi

sursa: evz.ro

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *