Grand Prix-ul “Cristina Casandra” la atletism a ajuns la startul ediţiei a X-a

Sala complexului Areni va gazdui sambata cea de-a X-a editie a Grand Prix-ului “Cristina Casandra” la atletism. Organizata de CSM Suceava si Asociatia Judeteana de Atletism, in parteneriat cu Directia Judeteana pentru Sport si Tineret, intrecerea din acest an va debuta, la ora 10.00 si va reuni la start sportivi legitimati si neligitimati, fete si baieti, din Suceava si alte judete.

Programul concursului:
ora 10:00 – Open – 60 de metri
ora 10:10 – Juniori III – 60 de metri
ora 10:15 – Copii I – 60 de metri
ora 10:20 – Copii II – 50 de metri
ora 10:25 – Copii III – 50 de metri
ora 10:30 – Open – 800 de metri
ora 10.35 – Juniori III – 800 de metri
ora 10.40 – Copii I – 800 de metri
ora 10.45 – Copii II – 600 de metri
ora 10.50 – Copii III – 400 de metri
ora 11.00 – Princhidel – 50 de metri
ora 11.15 – Open – Lungime
ora 11.30 – Open – Copii – Lungime

Iata ca am ajuns la startul celei de-a zecea editii si speram sa fim la inaltime si de data aceasta. Speram sa organizam un concurs de nota zece. In acest an, am ales sa se concureze in sala, pentru ca vremea a inceput sa se inrautateasca. Am schimbat putin si structura Grand Prix-ului, am modificat distantele de concurs. Nu mai avem probe atat de lungi. Mergem pe probe de sprint, probe scurte. Avem pentru al treilea an consecutiv categoria prichindel, iar in premiera am introdus si probe de lungime. Asteptam sportivi si antrenori si din alte judete, nu numai din Suceava. Avem deja confirmari de la Botosani, Iasi si Neamt. Speram sa fie un eveniment de amploare. Prin acest concurs incercam sa-i incurajam pe copii sa faca miscare. Sunt foarte multi copii care au participat la acest concurs si au facut apoi pasul spre marea performanta. E un semnal si pentru parinti. Miscarea este foarte importanta pentru copii. Le multumim partenerilor nostri. De fiecare data ne-am unit fortele si am reusit sa facem in asa fel incat acest eveniment sa aiba impact”, a declarat fosta atleta Cristina Casandra.

Elena Rata a precizat ca Asociatia Judeteana de Atletism pune umarul la organizarea Grand Prix-ului “Cristina Casandra” pentru a promova atletism pe teritoriul judetului Suceava. “Noi, in calitate de Asociatie Judeteana de Atletism promovam astfel de competitii pentru atragerea copiilor catre sport. Vorbim de un concurs organizat de Cristina Casandra, o sportiva de performanta care a reprezentat Romania la doua editii a Jocurilor Olimpice de vara. O felicitam pe acesta cale. Vorbim despre o sportiva care insumeaza in structura sa de personalitate ambitie, rezistenta fizica, motivatie, inteligenta, autocontrol. Cu atletismul se incepe practicarea oricarui sport. De la atletism ne putem muta la oricare alta disciplina sportiva”, a spus Elena Rata, presedinte al AJA.

“Majoritatea sportivilor medaliati de la CSM Suceava au trecut prin acest Grad Prix”

Antrenorul Silviu Casandra, considera ca acest Grand Prix este o rampa de lansare pentru viitorii atleti de performanta. “Dintre copiii care au concurat la editiile precedente, foarte multi au ajuns sa fie medaliati la Nationale si chiar au participat la competitii internationale. Este si cazul Gabrielei Doroftei. Majoritatea sportivilor medaliati de la CSM Suceava au trecut prin acest Grand Prix. Este un concurs care, pe noi, antrenorii, ne spune foarte mult despre potentialul sportivilor din zona. De subliniat ca noi nu percepem taxe de participare la acest concurs, asa cum se intampla mai peste tot in tara. Am introdus proba de lungime, pentru ca avem un dublu campion national la copii, este vorba de Mihai Axinte, antrenat chiar de Cristina Casandra. A devenit un concurs de traditie, iar pe viitor cred ca vor exista sportivi care vor ajunge la nivelul Cristinei, poate chiar mai sus”, a precizat antrenorul sucevean Silviu Casandra.

Cristina Casandra a urcat pe locul 4 in clasamentului probei de 3.000 de metri obstacole din cadrul Olimpiadei de la Beijing

Desemnata cea mai buna sportiva a judetului Suceava de zece ori, Cristina Casandra a mai primit o veste zilele trecute. “Cristina face performanta si atunci cand nu concureaza. De curand, am inteles ca o sportiva din Rusia a fost depistata pozitiv la un control antidopind, iar Cristina Casandra a urcat un loc in ierarhia olimpica. In prezent este pe locul 4 la Olimpiada de la Beijing, aproape de o medalie. E o performanta”, a anuntat directorul Directiei Judetene pentru Tineret si Sport, Petru Enache.

La final, participantii vor fi premiati cu diplome, medalii, cupe si tricouri.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *