Grand Prix-ul „Cristina Casandra” – ediția a XIII-a

Sala complexului Areni va găzdui mâi­ne cea de-a XIII-a ediție a Grand Prix-ului “Cristina Casandra” la atletism. Orga­nizat de Asociația Județeană de Atle­tism Suceava, în parteneriat cu Decathlon Suceava, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Suceava, Clubul Sportiv Municipal Suceava și Universitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava, concursul va debuta la ora 10.30 și va alinia la start concurenți, fete și băieți, din Suceava și județele învecinate, care se vor întrece la șapte categorii de vârstă: juniori III, copii I, II, III și IV, “prichindel” și open.

Ca o noutate, vom organiza și Cupa Decathlon la ștafetă 4×200 de metri, copii, fete și băieți. Vor participa sportivi legitimați și nelegitimați din Suceava și județele limotrofe. Avem deja confirmări din Botoșani, Iași și Neamț. Ne așteptăm la o participare numeroasă, în jur de 200-300 de copii”, a precizat directorul concursului, Silviu Casandra.

E îmbucurător că am ajuns la cea de-a XIII-a ediție și vrem ca acest concurs să-i facă pe copii să înțeleagă cât de importantă este mișcarea. Dorim să fie o rampă de lansare pentru cei care doresc să facă atletism. Deja este un concurs de tradiție și un început pentru sezonul de sală. Venind atât de mulți copii, reușim să facem și o selecție. Acesta e și unul dintre obiective”, a spus Cristina Casandra.

Participantă la Jocurilor Olimpice din 2008, acolo unde a ocupat locul 5 în proba de 3.000 de metri obstacole, Cristina Ca­sandra are își un pariu: îl vede pe Alin Firfirică, student la USV Suceava, capabil să aducă României o medalie la Tokyo, în proba de aruncarea discului.

Grand Prix-ul “Cristina Casandra” este cel de-al optulea concurs pe care Asociația Județeană de Atletism Suceava îl organizează în acest an în sala complexului Areni. “Din acest punct de vedere, AJA  Suceava este una dintre cele mai active asociații din țară, iar faptul că doamna Cristina Casandra este o fostă multiplă campioană și participantă la Olimpiadă dă un impuls copiilor să participe la această competiție”, a precizat președintele AJA Suceava, Elena Vizitiu.

CSM Suceava rămâne un partener de nădejde a Grand Prix-ului. “CSM Sucea­va pune la dispoziție sala de atletism și e minunat că se organizează astfel de competiții. Cristina Casandra este un brand, un model pentru copii prin prisma rezultatelor pe care le-a avut de-a lungul timpului”, crede directorul-adjunct al CSM, Valerică Gherasim.

Sponsorul principal, Decathlon, asigu­ră medaliile și premiile. “Vrem să facem sportul accesibil pentru toți, acesta fiind dealtfel și sloganul nostru. Vrem să ne implicăm cât mai mult în comunitatea locală. Suntem parteneri ai acestui concurs pentru al doilea an consecutiv, și vrem ca părinții să înțeleagă că sportul este foarte important în dezvoltarea copiilor. Avem o probă de ștafetă în care vom oferi 24 de premii, constând în primul rând în echipament sportiv, plus medalii”, a precizat reprezentantul firmei Decathlon Suceava, Rodian Ochea. 

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Grand Prix-ul „Cristina Casandra” – ediția a XIII-a"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*