Grand Prix-ul “Cristina Casandra”, ediția a 9-a

Pista stadionului “Areni” va găzdui sâmbătă ediţia a 9-a a Grand Prix-ului “Cristina Casandra” la atletism. În premieră, competiţia din acest an va cuprinde şi o probă pentru veterani, la care pot participa persoane cu vârsta peste 35 de ani.

Întrecerea va debuta la ora 10:00 şi va reuni la start sportivi legitimați și neligitimați, fete și băieți, din Suceava și din alte județe din zonă. Aceștia se vor întrece în probele de prichindei – 250 de metri, copii II – 800 de metri, juniori III – 1500 de metri, open – 3.000 de metri și veterani – 1500 de metri.

Iată programul concursului:

ora 10:00 – Open feminin – 3000 m
ora 10:15 – Open masculin – 3000 m
ora 10:45 – Junioare III – 1500 m
ora 10:55 – Juniori III – 1500 m
ora 11:05 – Copile II – 800 m
ora 11:15 – Copii II – 800 m
ora 11:25 – Veterani – 1500 m băieți și fete
ora 11:35 – Prichindel – 250 m băieți și fete

conferinta casandra

Sorin Rata: „Membrii Asociatiei Judetene de Atletism Suceava sunt bucurosi sa poata participa la organizarea acestui concurs de nivel national. La urmatoarea editie incercam sa aducem sportivi din Ucraina, de la Cernauti, si din Republica Moldova, de la Chisinau si Ungheni, ca sa putem face un concurs international. Pe aceasta cale, voi solicita si in scris sprijinul Primariei, al Consiliului Local Suceava si al Consiliului Judetean Suceava.”

Silviu Casandra: “Suntem foarte bucurosi ca am reusit sa organizam aceasta competitie si in acest an, una traditionala deja pentru orasul si judetul Suceava. In acest an avem o categorie noua inclusa in program, cea pentru veterani, de la ora 11:25. De la ora 11:35 urmeaza categoria Prichindel, care a avut succes anul trecut. Aici ne adresam in special copiilor de la gradinita, pe care ii asteptam sa ia startul impreuna cu parintii. Este sa-i familiarizam cu stadionul, cu sala de atletism si cu fenomenul numit altetism. De altfel, vom incerca sa ii urcam pe toti participantii pe podium, pentru ca sa nu fie dezamagiti unii copii.”

Valerica Gherasim: “Atat eu cat si colegii de la CSM Suceava suntem mandri si bucurosi ca avem alaturi de noi familia Casandra. Noi punem la dispozitie pista, dar si sala de atletism in caz ca vremea se schimba, precum si alte lucruri necesare organizarii. Imi cer scuze ca am venit in trening, dar tinand cont ca la aceasta editie participa si veteranii, mi-am permis sa ma echipez de pe acum. Sambata voi concura si eu.”

Cristina si Silviu Casandra

Cristina Casandra: “Sunt foarte multumita si bucuroasa ca am ajuns deja la a noua editie a acestui concurs. Faptul ca avem continuitate ne arata ca atletismul este apreciat aici si incepem sa urcam in valoare pe aceasta ramura de sport. Asteptam cat mai multi concurenti, in primul rand pe cei care practica deja atletismul de perfomanta, dar si pe cei care nu il practica. Atletismul este baza pentru toate sporturile si as vrea ca acest concurs sa fie de acum inainte si un criteriu de selectie pentru copiii care vor sa practice atletismul. Asteptam participanti din tot judetul, sper ca profesorii de educatie fizica sa fie sensibilizati si sa vina cu copiii la stadion. Faptul ca avem aceasta categorie pentru veterani ne face sa credem ca si parintii vor alerga, vor fi un exemplu pentru copiii lor. Obiectivul principal este ca toti participantii sa se distreze, sa se simta bine si sa faca miscare.”

La finalul competiţiei, participanţii vor fi premiaţi cu diplome, medalii, cupe, tricouri, dar si alte premii surpriza. Competiţia este organizată de atleta Cristina Casandra, în colaborare cu Asociaţia Judeţeană de Atletism, Clubul Sportiv Municipal Suceava si Direcţia Judeteana pentru Sport şi Tineret.

afis cristina casandra

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *