Grand Prix-ul “Cristina Casandra” a ajuns o competiție de tradiție în județul Suceava

Sala complexului Areni va gazdui sambata cea de-a XI-a editie a Grand Prix-ului “Cristina Casandra” la atletism. Organizat de CSM Suceava, in parteneriat cu Directia Judeteana pentru Sport si Tineret si Asociatia Judeteana de Atletism, concursul va debuta la ora 10.00 si va alinia la start concurenti din Suceava si judetele invecinate, care se vor intrece la opt categorii de varsta.

Ne asteptam sa vina un numar cat mai mare de copii la editia din acest an. Este un concurs de selectie, care si-a propus sa-i faca pe cei mici sa indrageasca miscarea, iar de fiecare data vom avea si premii pe masura: diplome, medalii, plachete si dulciuri”, a declarat Cristina Casandra.

Iustin Tatarau, antrenor de atletism la LPS Suceava, a apreciat la randul lui utilitatea Grand Prix-ului “Cristina Casandra”. “Pentru noi, antrenorii de atletism din judetul Suceava, este o competitie de mare interes, in care ne putem verifica sportivii si putem descoperii noi talente intr-o perioada a anului in care nu exista concursuri in calendarul federatiei de specialitate”, a adaugat Tatarau.

Zece studenti ai Universitatii “Stefan cel Mare” din Suceava vor asigura voluntariatul la concursul de sambata, a precizat Elena Vizitiu, presedintele Asociatiei Judetene de Atletism Suceava si conferentiar universitar doctor in cadrul Universitatii “Stefan cel Mare” Suceava.

In alta ordine de idei, Cristina Casandra a urcat in mod oficial pe locul 4 in proba de 3.000 de metri obstacole din cadrul Jocurilor Olimpice de la Beijing, dupa ce una dintre sportivele clasate initial in fata sa a fost depistata pozitiv. “A durat atat de mult pentru ca s-au asteptat rezultatele finale la toate controalele antidoping. Chiar daca vine dupa atatia ani, eu sunt foarte multumita de acest rezultat. E atat de aproape de o medalie”, a spus Cristina Casandra.

Atleta suceveana asteapta sa-i fie marita si remuneratia din partea Comitetului Olimpic. “Din discutiile pe care le-am avut, se va face o corectura si pe partea financiara. In mod normal, daca eu veneam atunci cu locul 4 acasa, alta era remuneratia conform legii premierii. Muncim pentru club, pentru Romania, ne mandrim cu rezultatele noastre dar conteaza si partea financiara”, a mai adaugat Cristina.

E bine ca i s-au recunoscut meritele, ca s-a facut dreptate in ultimul ceas. Daca avea in palmares acest loc 4 inca de atunci, implicit si CSM Suceava ar fi urcat in primele zece locuri in clasamentul cluburilor pe anul 2008”, a precizat directorul-adjunct al CSM Suceava, Valerica Gherasim.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Grand Prix-ul “Cristina Casandra” a ajuns o competiție de tradiție în județul Suceava"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*