Grand prix atletic pe Areni

Areniul va gazdui duminica cea de-a 6-a editie a Grand Prix-ului “Cristina Casandra”. Organizat de catre atleta suceveanca Cristina Casandra, in parteneriat Directia Judeteana pentru Tineret si Sport si clubul Csm Suceava, intrecerea va contine sase probe de concurs la categoriile de varsta copii, juniori si open, atat la masculin, cat si la feminin. Promotorul acestui eveniment, antrenorul Silviu Casandra, mizeaza pe participarea a peste 100 de sportivi, mai ales ca Grand Prix-ul “Cristina Casandra” a devenit deja o traditie pentru partea de nord a Moldovei. “Mizam pe cel putin 100 de participanti, atat de pe raza judetului Suceava, cat si din zona Moldovei. Concursul a devenit deja o traditie pentru sportul si atletismul sucevean, a descoperit multe talente si a crescut de la an la an mai ales din punct de vedere al performantei. Este un concurs competitiv, este aproape de casa, iar pentru antrenori reprezinta un bun reper, un mod de verificare al nivelului de pregatire al sportivilor”, a declarat Silviu Casandra.

Directorul Csm Suceava, Valerica Gherasim, vrea ca Grand Prix-ul “Cristina Casandra” sa fie inclus cat mai repede in calendarul oficial. “Am discutat deja cu cei de la Federatia Romana de Atletism sa includea si acest concurs in calendarul competitional intern. Exista un interes din partea multor antrenori de a participa la acest concurs si ne asteptam la un numar cat mai mare de participanti. Este si normal. Cristina Casandra este un model pentru sportivii mai tineri”, a declarat Valerica Gherasim.

Editia din acest an a Grand Prix-ului va debuta duminica dimineata, la orele 10.30, pe pista stadionul Areni, cu cele doua probe destinate copiilor, care se vor desfasura pe o lungime de 900 de metri, atat la feminin, cat si la masculin. O jumatate de ora mai tarziu, sunt programate cele doua curse rezervate juniorilor, unde fetele au de alergat 1.500, iar baietii 2.500 de metri. In proba open, unde nu exista limita de varsta la start, fetele se intrec pe distanta de 3.000 de metri, in timp ce baietii vor alerga pe o lungime de 4.000 de metri.

Cea de-a V-a editie a Grand Prix-ului “Cristina Casandra” va beneficia de premii in bani in valoare totala de 360 de lei, primii trei clasati la fiecare dintre cele sase categorii de concurs fiind recompensati dupa cum urmeaza: locul I – 50 de lei, locul II – 40 de lei, locul III – 30 de lei. La acestea se adauga premii contand in echipament sportiv, medalii, precum si cate o diploma pentru fiecare participant, au anuntat organizatorii.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Grand prix atletic pe Areni"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*