Goluri care au făcut istorie

Zidane

Cand vine vorba de fotbal, ceea ce ne atrage atentia este spectacolul, este stilul de joc si bineinteles golurile. Un fost mare fotbalist al Rapidului, declara „Mai bine o bara frumoasa decat un gol urat”. Dar ce se intampla atunci cand ar trebui sa faci un top al celor mai frumoase goluri? Din punctul nostru de vedere acest lucru este imposibil. De aceea va vom prezenta cateva din cele mai frumoase goluri din istoria sportului rege, intr-un mod aleatoriu si va vom lasa pe dumneavoastra sa decideti care merita statutul de cel mai frumos gol. Am avut acum cateva zile unul din cele mai frumoase goluri inscrise de Erik Lamela, o rabona de toata frumuseta inscrisa in poarta celor de la Asteras.

Dar, ca se ne intoarcem putin in istorie, iata alte cateva goluri emblematice pentru istoria fotbalului.

Unul din golurile care cu siguranta merite sa intre in topuri este cel inscris de francezul Zinedine Zidane impotriva echipei Bayern Leverkusen pe vremea cand acesta evolua pentru Real Madrid. Golul a avut o miza imensa, fiind inscris in timpul Finalei Champions League din 2002. Dupa o centrare venita de pe partea stanga din partea unei alte legende a fotbalului, Roberto Carlos, Zidane reia mingea din vole, de la aproximativ 16 metri de poarta direct in vinclul din dreapta portii.

Si pentru ca am vorbit de un jucator de la Real Madrid, vom mai vorbi de inca unul care de asemenea a facut cariera pe Santiago Bernabeu, este vorba de Ronaldo da Lima, sau adevaratul Ronaldo cum il numesc microbistii care au prins epoca Zidane-Raul-Ronaldo-Figo la Real Madrid. Insa, golul de care vorbim a fost inscris in perioda in care Ronaldo juca pentru rivala madrilenilor, Barcelona. Se intampla in sezonul 1996/1997 si a fost inscris in poarta Valenciei dupa ce brazilianul a trecu natural printre patru aparatori ai echipei adverse aleagand exact traiectoria perfecta pentru sprint cat si pentru finalizare. Aceasta legenda a fotbalului mondial, care a revolutionat practic stilul de joc catre fotbalul pe care il stim noi astazi se tine oarecum departe acum de lumea fotbalistica, acordand mai mult timp pasiunii sale dintotdeauna, pokerul, fiind un jucator constant pe platforma celor de la PokerStars, acesta a fost cooptat in echipa de staruri care au ca placere acest joc de carti.

Si pentru ca nu puteam sa il uitam pe Hagi, unul din cele mai emblematice goluri ale sale a fost inscris impotriva celor de la Monaca, pe vremea cand jucatorul nostru evolua pentru Galatasaray , golul fiind inscris intr-un meci din cadrul Champions League, in faza grupelor in sezonul 2000/2001. De la o distanta de peste 25 de metri, lateral stanga in directia de atac a echipei din Turcia, Hagi, in loc sa centreze cum ar fi facut majoritatea jucatorilor, a ales un sut la coltul lung care a nimerit vinclul portii oprindu-se in plasa laterala.

Incheiem cu un gol inscris recent, anul trecut, de catre cel care este considerat de multi specialisti atacantul perfect, suedezul Zlatan Ibrahimovici. Am avea multe goluri din care sa alegem, insa de aceasta data am mers pe cel inscris impotriva lui Anderlecht tot in UEFA Champions League. Cand, Ibrahimovici de la aproximativ 25 de metri, trimite un demi-vole direct sub bara portii celor de la Anderlecht. A fost un meci de trista amintire pentru adversarii lui PSG care au pierdut chiar pe teren propriu cu scorul de 5-0.

Iata deci patru goluri care intotdeauna vor avea loc in orice top al celor mai frumoase goluri din istoria fotbalului,

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Goluri care au făcut istorie"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*