Goian a vorbit despre criza pandemică din Suceava

Cu 30 de morti si alti 638 de infestati, asta numai pana miercuri dimineata, Suceava este in acest moment principalul focar de infectie cu coronavirus din Romania. Printre cei afectati de pandemie se numara si fostul international roman Dorin Goian, care a vorbit intr-un amplu interviu acordat cotidianului Gazeta Sportului despre criza din Suceava, oras aflat de lunea trecuta in carantina totala.

Mare lucru nu s-a schimbat dupa inchiderea totala a Sucevei. Oricum lumea nu iesea din casa. Eu traiesc aici, vad cum e acum orasul si cum era înainte. Aproape ca e pustiu, deci ce masura e asta? Am iesit zilele trecute la cel mai mare hipermarket de aici, unde de regula erau sute de persoane. Nu erau mai mult de 15-20 de oameni. Oamenii au realizat pericolul.”

Fostul international nu este de acord nici cu transformarea Spitalului Judetean Suceava intr-unul destinat exclusiv persoanelor cu CONVID-19. “Este o alta mare greseala care se va face. La acest spital veneau toti cei din judetele limitrofe, cei din Neamt, unde exista un spital în care ti-e si lehamite sa intri, darmite sa mai si crezi ca te faci bine! Am vorbit cu medici, cu asistente si ei sustin ce va spun eu: cum sa transformi acest spital, unde se tratau toate celelalte afectiuni importante, într-unul COVID? Mi se pare incredibil, practic blocam cu totul accesul la sanatate si pentru cei care nu sunt infectati, dar au alte lucruri de rezolvat”, aa daugat Dorin Goian.

Dorin Goian crede ca Ministerul Sanatatii trebuie sa vina cu solutii concrete pentru rezolvarea crizei din Suceava. “Ministerul Sanatatii sa faca o echipa de 10-12 medici pe care sa-i aduca urgent aici. Sa procedeze la fel si cu materialele de protectie. Daca tot ai declarat Suceava principalul focar de infectie, tu, ca stat, fa ceva! Asa, sa bagi Suceava în carantina totala e simplu, dar solutiile cu adevarat importate cine le ia? Daca tot e stare de urgenta, da ordin Armatei sa faca un cort imens la stadion, de exemplu, unde sa ridice în câteva zile un spital ad-hoc, exclusiv pentru cei cu coronavirus! Sau spitalul vechi putea sa fie o alta solutie. Dar asa, toti cei din Suceava, Radauti, Gura Humorului, Vatra Dornei care aveau probleme acum unde se mai duc daca tu blochezi fix spitalul nou si tot ce înseamna sectiile si aparatura din celelalte patologii? Acum toti cei de aici stau si se îngrozesc efectiv la gândul ca ai putea avea o problema medicala. Ce faci? Unde mergi? Mergi la spitalul nou, 99% te alegi cu coronavirus, iar în alta parte n-ai unde sa te duci. E realmente dramatic ce e aici!”, a continuat suceveanul in GSP.

Dorin Goian considera ca nu ne va ajuta nimeni din interior si a dat un pronostic sumbru: Uninea Europeana se va destrama dupa ce va trece pandemia de coronavirus. “La revedere, uita de Uniunea Europeana! E gata aceasta alianta, va disparea dupa ce va trece pandemia. Fiecare e doar pentru el acum. Suntem efectiv ca în jungla, traieste doar cine se ajuta singur!”, a mai spus „Goe”.

Conducerea interimara a Spitalului Judetean Suceava si-a dat demisia miercuri seara.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *