Goian: ”A fost o experiență unică să joc la Rangers”

A fost o experiență unică să joc pentru Rangers”, a mărturisit suceveanul Dorin Goian, fostul fotbalist al echipei din Glasgow, cu 60 de selecții pentru naționala României. “A fost o onoare să joc la o asemenea echipă uriașă și în fața atâtor suporteri din toată lumea. Am fost bucuros că am avut șansa să vin aici și-mi pare rău că n-am putut să stau mai mult. A fost o perioadă incredibilă în cariera mea”, a declarat Goian pentru site-ul clubului scoțian, la care este acum împrumutat Ianis Hagi. Cea mai plăcută amintire pentru Goian o reprezintă meciurile dintre Rangers și marea rivală locală Celtic. “Old Firm (derby-urile dintre Rangers și Celtic – n. r. ) nu seamănă cu nimic din ce am văzut în cariera mea”, a spus fostul fundaș sucevean, în vârstă de 39 de ani.

Dorin Goian a fost adus la Rangers de fostul atacant scoțian Ally McCoist, de la echipa italiană Palermo, în vara lui 2011, iar pe 18 septembrie a disputat primul derby cu Celtic, pe Ibrox. Rangers a învins cu 4-2, după ce a fost condusă cu 2-1 la pauză. Fundașul a mai evoluat într-un derby câștigat de echipa sa, cu 3-2. “Nu-mi venea să cred ce atmosferă era pe stadion în ziua aceea. Nu mai văzusem niciodată așa ceva. și a fost incredibil ce am simțit după meci fiindcă am câștigat. Era de parcă aș fi zburat. (…) Le-am spus întotdeauna prietenilor mei din România că a fost cea mai frumoasă experiență din cariera mea. Nicio îndoială. Am jucat multe, multe meciuri pentru diferite echipe și pentru naționala României, dar Old Firm a fost categoric pe primul loc în materie de atmosferă, pasiune și zgomot. Incredibil”, a afirmat Dorin Goian.

Suceveanul a ales să vină la echipa scoțiană datorită lui Ally McCoist, antrenorul de atunci al echipei, pe care l-a numit “o legendă a lui Glasgow Rangers”. “A fost o mare onoare să lucrez pentru el. Am învățat multe de la el în perioada pe care am petrecut-o la club”, a spus Goian. Sezonul 2011-2012 a adus un cataclism pentru Rangers, penalizată cu 10 puncte din cauza problemelor financiare. “Mental, a fost foarte greu. Am continuat însă să jucăm până la sfârșitul sezonului cât am putut de bine”, a explicat românul. Lucrurile s-au complicat în vara lui 2012, când autoritățile fotbalului scoțian au retrogradat-o pe Rangers în divizia a patra. Goian a jucat doar în primele meciuri din stagiunea 2012-2013 în tricoul lui Rangers, el revenind în Italia, la Spezia, sub formă de împrumut. Fostul fundaș sucevean regretă că a părăsit Scoția după numai un an, fără să-și îndeplinească visul de a câștiga campionatul, dar selecționerul de atunci al echipei naționale, Victor Pițurcă, l-a avertizat că nu-l va mai convoca dacă va juca în liga a patra. “Pentru mine a fost o decizie foarte greu de luat”, a spus Goian, ce rămâne doar cu amintiri frumoase din Scoția.

Sursa: Agerpres

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Goian: ”A fost o experiență unică să joc la Rangers”"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*