Gânduri de intersezon

Dănuţ Chidoveţ

Criză. Acesta este cuvântul de ordine in peisajul fotbalistic al inceputului de an. Pentru autorităţi, tot răul spre bine. In sfârşit, au o scuză pentru nepăsarea cu care tratează echipa locală fotbal.

Rămasă fară mălai in cămara clubului, conducerea de pe Areni a eliberat vrăbiile din mână pentru ciorile de pe gard. Elefanţii care şi-au infipt prea adânc trompa in borcanul cu miere publică au fost alungaţi şi ei. Trena e dusă acum de mânjii care până nu demult erau angajaţi cu etapa pe maidanele din judeţ. Cei care au mâncat jar in cantonamentul de la Poiana Negri au rămas pe un salariu de salahor să scoată căruţa din nisipurile mişcătoare.

Criza a lovit şi conferinţele de presă, unde băşcălia de Dâmboviţa a fost inlocuită cu limbajul de lemn autohton. In faţa aparatelor de filmat se mimează optimismul. După cortină se verifică pulsul caprei vecinului şi se inghite in sec la fiecare apariţie publică a lui Crainiciuc. Semnalele sunt proaste, aşa că se apelează in codul Morse la mila boierului. Cărăuşii de apă minerală de pe la antrenamentele Vasluiului au intârziat insă să apară.

Pentru ca jucătorii să nu ameţească de la lumina roşie a lanternei, instructorii de karate fac ultimele retuşuri la nivel mental. Dacă vrem să invăţăm ceva din păcatele trecutului, stafful ar trebui completat de un preot. O slujba de sfinţire a băncii tehnice e infinit mai ieftină decât un acatist plătit comisiei de disciplină. Ca bonus, la finalul sezonului, patriarhia va trage gratuit clopotele spre pomenirea fotbalui sucevean, astfel incât Cetatea să păşească neprihănită in “raiul” Ligii a III-a. Să-i fie seria uşoară!

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Gânduri de intersezon"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*