Gianina Beleagă și Ionela Cozmiuc au terminat pe locul 6 în finala olimpică la dublu vâsle – categorie ușoară

Sucevencele Ionela Cozmiuc si Gianina Beleaga au ocupat locul sase în finala probei de dublu vâsle feminin – categorie usoara, joi, la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Dublele campioane mondiale (2017, 2018) nu au reusit sa mentina ritmul în cursa si nu au intrat în lupta pentru medalii.

Ionela Cozmiuc si Gianina Beleaga au ocupat locul 8 la Jocurile Olimpice de la Rio în aceasta proba.

Cursa a avut un final foarte strâns, primele patru echipaje sosind în decurs de o jumatate de secunda.

Medaliile de aur au fost cucerite de italiencele Valentina Rodini si Federica Cesarini, cronometrate în 6 min 47 sec 54/100, la mica distanta de frantuzoaicele Laura Tarantola si Claire Bove (6:47.68). Rodini si Cesarini stabilisera miercuri un nou record mondial, 6 min 41 sec 36/100. Cesarini este dubla campioana mondiala la patru vâsle categorie usoara.

Bronzul a revenit olandezelor Marieke Keijser si Ilse Paulis (6:48.03).

“Tinem capul sus chiar daca nu a fost medalie si locul întâi”

Cele doua au declarat ca au dat tot ce au putut în finala de la Jocurile Olimpice si chiar daca nu au urcat pe podium sunt multumite de cursa facuta.
Locul sase în aceasta finala a fost unul muncit, s-a vazut cât de strânsa a fost finala, de la start, pâna la finis. Din pacate locul sase a fost al nostru astazi, dar asta înseamna doar o motivatie pentru urmatoarea editie. Suntem mândre de rezultatul nostru, toata lumea este mândra de rezultatul nostru si sunt alaturi de noi. Noi am muncit pentru locul acesta, este al nostru. tinem capul sus, chiar daca nu a fost medalie si locul întâi. stim prin ce am trecut si câte hopuri am avut de trecut pentru a ajunge aici. Uneori nu credeam ca o sa mai ajungem aici, dar am fost echipa si ramânem echipa. Cursa a fost grea si spectaculoasa, în proba noastra niciodata nu e cert cine vine pe locul întâi sau pe sase, pentru ca suntem foarte apropiate ca valoare si din cauza limitei de kilograme. Suntem mândre, mai avem de demonstrat, suntem pe la mijlocul drumului catre visul nostru, dar cu un pas mai aproape pentru a-l îndeplini. Nu a fost sa fie astazi, nu disperam, suntem mândre si de locul sase, pentru ca si pentru acest loc la Jocurile Olimpice trebuie sa muncesti ani de zile. Le felicit si pe celelalte concurente, pentru ca toate am tras pâna la ultimul strop de energie”, a declarat suceveanca Gianina Beleaga dupa finala.

Ionela Cozmiuc si Gianina Beleaga, duble campioane mondiale în 2017 si 2018, au ocupat locul 8 la Jocurile Olimpice de la Rio în aceasta proba.
Ionela Cozmiuc a adaugat ca nu are ce sa-si reproseze în ce priveste cursa din finala, chiar daca nu este multumita de locul sase.

De cursa suntem multumite, dar de locul ocupat, nu. Nu ai cum sa fii multumit. Eu personal, daca as avea acum o oglinda în fata, nu as avea ce sa-mi reprosez dupa un an în care am muncit foarte mult si serios. Atât a fost sa fie. Cursa noastra a fost una buna, iar daca ceva nu a mers bine antrenorii nostri au observat de pe mal, pentru ca noi acolo am dat tot ce am putut, ne-am pus sufletul în barca si daca ceva nu a functionat, desi nu cred, cu siguranta ca o sa ni se aduca la cunostinta si o sa corectam. Ca orice sportiv care participa la o finala olimpica, dorinta noastra era o medalie, indiferent de culoare. Am mers la start hotarâte si încrezatoare si ne-am propus ca la finalul celor 2.000 de metri sa fim multumite de ceea ce am facut acolo. Nu am înca sentimentul de dezamagire, probabil nici nu-l constientizez înca, dar am muncit totusi doi ani din greu, am facut antrenamente si acasa, în conditii nu tocmai potrivite canotajului, însa sunt aici, în finala olimpica, între primii sase din lume si nu cred ca e putin lucru”, a declarat Ionela Cozmiuc dupa finala de la dublu vâsle categorie usoara.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *