Gazonsportiv.ro enumeră avantajele amenajării unui teren cu gazon sportiv artificial

Timp de decenii în urmă, gazonul artificial sportiv înlocuieşte gazonul natural pe stadioanele din întreaga lume, de la stadioane olimpice şi stadioane pe care se joacă cupele la profesionişti până la terenurile de fotbal din curţile şcolilor.

Încă de la început, terenurile cu gazon artificial sintetic au oferit un număr de beneficii şi avantaje faţă de cele naturale. Cei de la www.gazonsportiv.ro, o firmă ce se ocupă cu comercializarea a unor game diferite de gazon artificial, printre care se enumeră şi gazon artificial MULTISPORT, gazon artificial FOTBAL, gazon artificial TENIS, dar şi accesorii sportive, scot în evidenţă câteva dintre aceste avantaje.

Util indiferent de condiţiile meteo

Terenurile din gazon natural se transformă în noroi pe timpul unei ploi moderate sau mai puternice. Dacă joci pe un teren natural în timp ce plouă poţi să zici adio gazonului şi să te gândeşti cum să replantezi mai târziu.

În ceea ce priveşte un teren cu gazon artificial, indiferent că este soare sau că plouă, jucătorii vor avea la picioarele lor un teren perfect de fiecare dată.Proprietatea acestor terenuri de a rezista în orice condiţii meteo le face în special ideale pentru zone mai ploioase în care se joacă fotbal pe timpul ploii destul de des.

Nu este necesară creşterea

După amenajare, terenul din gazon sportiv artificial este gata să fie folosit. Pregătirea unui gazon natural necesită mai mult timp, o atenţie şi o îngrijire semnificativă în timp ce se schimbă anotimpurile. O dată cu trecerea timpului, anumite zone ale terenului natural se vor uza mai mult decât celelalte, lăsând în spate aspectului teren inconsistent şi cârpit.

O dată la câteva săptămâni trebuie tuns, iar vârfurile trebuie culese. Pentru a ţine departe insectele care pot afecta negativ terenul, de multe ori este necesară folosirea pesticidelor, ce pot fi împrăştiate în zonele din apropiere şi pot ajunge să contamineze sursele de apă din apropiere. Fertilizatorii au efecte dăunătoare similare asupra zonelor din apropiere în adiţie cu consumarea unei cantităţi foarte mari de timp.

Niciuna dintre aceste probleme nu sunt asociate cu creşterea şi menţinerea gazonului care este prezent într-un teren cu gazon artificial sportiv.

Versatilitate şi pregătire

Un teren cu gazon artificial este versatil şi poate îndura o uzură mai agresivă. După evenimente, terenul natural necesită o perioadă de recuperare înainte ca alt joc să poate avea loc pe el. Dacă organizezi câteva evenimente sportive unul după altul pe acelaşi teren, timpul de recuperare poate să se limiteze sau să interfereze cu aranjamentele tale.

Cu toate acestea, în timp ce terenurile cu gazon natural sunt capabile să reziste la aproximativ 100 de ore de folosire în evenimente, terenurile cu gazon sportiv artificial pot rezista peste 500 de ore de folosire în evenimente. Pentru un teren ce va fi folosit frecvent, gazonul sportiv artificial este cea mai bună soluţie. Nu necesită timp de recuperare şi este gata să fie folosit oricând.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *