Gavriloaia, studentul de gol

Razvan Gavriloaia a fost principala gura de foc a echipei locale de handbal in confruntarile purtate in prima parte a Ligii Nationale. Extrema dreapta de la Cs Universitatea Suceava a marcat in primele 11 etape din cadrul actualei editii de campionat un total de 53 de goluri, avand o medie de aproape 5 reusite pe meci.

Pe locul secund in topul golgheterilor formatiei sucevene se afla Adi Mitrea, aceasta marcand 40 de goluri in portile adversarilor intalniti in sezonul de toamna. Coordonatorul “studentilor” este urmat de interii Georgica Cantec, autor a 37 de goluri, si Florin Acatrinei, ultimul atingand cota de 36 de goluri in cele sase jocuri din debutul campionatului in care s-a aflat pe teren inainte de accidentarea suferita la Calarasi.

Urmatoarele pozitii sunt ocupate de ucraineanul Serghei Besarab (27 goluri), Madalin Tutu (18 goluri), Silvian Amihaesi (17 goluri) si Alin Rosu (16 goluri). La zestrea de 289 de goluri stransa de trupa pregatita de Leonard Bibirig in prima parte a sezonului si-au mai adus contributia: Mihut Pancu (11 goluri), Matei Serban (10 goluri), luxemburghezul Eric Schroeder (7 goluri), Bogdan Soldanescu (6 goluri), Alin Petrea (5 goluri), Adi Chirut si Cosmin Tiganasu (cate doua goluri), Cristian Bursuc si Razvan Dumitras (cate un gol).

Gavriloaia s-a dovedit cel mai constant jucator al nostru in acest tur de campionat si trebuie sa tinem cont ca a marcat un numar mare de goluri fara sa fie un executant al aruncarilor de la 7 metri”, a spus Leonard Bibirig. Tehnicianul a remarcat si forma buna pe care a traversat-o pe finalul anului interul Georgica Cantec, autor a 19 goluri in ultimele patru runde. “Cantec prinde din ce in ce mai multa incredere, este un jucator tanar si ne asteptam sa explodeze in joc in urmatoarea perioada”, a completat Bibirig.

Clasamentul general al golgheterilor Ligii Nationale de handbal masculin este condus in acest moment de catre Darius Apolzan de la Pandurii Targu Jiu, cu 76 de goluri marcate in primele 11 etape, urmat la doar o singura reusita de Cristian Ghita de la Stiinta Bacau. Podiumul este completat de dinamovistul Mihai Cojocea, cu 65 de goluri, suceveanul Razvan Gavriloaia regasindu-se in acest top abia pe pozitia a 13-a.

Ca o nota de subsol, Florin Acatrinei se afla pe primul loc intr-un top al jucatorilor cu cele mai multe goluri marcate intr-un singur meci, interul sucevean punctand de 12 ori in poarta celor de la Odorhei. Stacheta de 12 goluri a mai fost atinsa pana acum doar de primii doi golgheteri ai Ligii Nationale, Apolzan si Ghita.

De altfel, in privinta fortei ofensive, Universitatea ocupa in acest moment locul 6 intr-o ierarhie virtuala a celor mai bune atacuri din campionat, cu o medie de 27 goluri/meci, gruparea suceveana fiind devansata la acest capitol de Hcm Constanta, Stiinta Bacau, Hc Odorhei, Pandurii Targu Jiu si Dinamo Calarasi.

In ceea ce priveste apararea, Andrei si compania au incasat in primele 11 runde nu mai putin de 301 goluri, cifra ce situeaza Universitatea pe pozitia a opta intr-un top al celor mai ermetice defensive din campionat.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Gavriloaia, studentul de gol"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*