Galeria, singură la protest

Dezinteres total din partea suporterilor suceveni pentru protestul pe care galeria echipei locale de fotbal Rapid l-a organizat sâmbătă, faţă de situaţia critică în care a ajuns sportul sucevean. Deşi pe facebook şi-au anunţat prezenţa peste 250 de persoane, în parcarea Primăriei, Suceava, după meciul cu SC Bacău, au manifestat doar 30 de fani, numărul protestatarilor fiind egal cu cel al forţelor de ordine detaşate.

Foarte paşnici, suporterii au venit înarmaţi steaguri, tobe şi bannere înscripţionate cu mesaje precum “Sportul sucevean nu moare”, “Uniţi, salvăm sportul sucevean” sau “Sportul este oxigen pentru un oraş bolnav” şi au scandat aproximativ o oră în faţa Primăriei Suceava.

suporteri galerie crichet ionut constantin

“Scopul acestui miting este acela de a determina factorii importanţi din Consiliul Local să-şi îndrepte mai mult atenţia către sport sucevean. Ne exprimăm încrederea că la următoarea sedinţă a Consiliului Local va fi aprobat bugetul pentru echipa de fotbal. Ştim că domnul primar a fost întotdeauna alături sport, dar de când nu mai are Consiliul Local de partea dumnealui, sportul sucevean este neglijat”, a declarat Ionuţ Constantin, membru fondator al brigăzii Cavalerii Nordului.

La rândul său, iniţiatorul mitingului, Marian Atănăsoaie, se aşteapta la mult mai mulţi iubitori ai sportului sucevean la acţiunea de sâmbătă. “Ne-am aşteptat la mult mai multă lume din ceea ce s-a anunţat, dar se pare că numai noi vrem sport în Suceava”, a declarat “Cricket” – liderul brigăzii Cavalerii Nordului.

Protestul de sâmbătă, la care au luat parte şi membrii brigăzii Cohors Dacorum, a fost declanşat de faptul că, în ultima şedinţă a Consiliului Local, consilierii au respins proiectul de finanţare depus de clubul Rapid Suceava. Pentru a fi aprobat bugetul de 1.000.000 de lei, ar fi fost nevoie de 12 voturi “pentru”, însă doar 11 consilieri dintre cei 18 prezenţi au votat cu proiectul “ceferiştilor”.

Vezi o galerie FOTO de la acest protest!

Despre autor

Daniel Vatamanu
Membru fondator al www.GazetaSV.ro | Redactor-prezentator la Intermedia TV Suceava.

COMENTARII:

1 Comentariu la "Galeria, singură la protest"

  1. Felicitari,CAVALERII NORDULUI!Cu respect!

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*