Gala premiilor DJTS 2012

Directia Judeteana pentru Tineret si Sport a premiat astazi cei mai buni sportivi ai judetului Suceava in anul 2012. Desfasurata intr-un cadrul festiv, in incinta Casei Dom Polski, in prezenta directorului DJTS Suceava, Cezar Moscaliuc, a reprezentantilor Consiliului Judetean, presedintele Catalin Nechifor si vicepresedintele Stefan Alexandru Baisanu si a primarului municipiului Falticeni, Catalin Coman, festivitatea de premiere a avut-o din nou in prim-plan pe Cristina Casandra. Participanta la Jocurile Olimpice de la Londra, acolo unde a concurat in proba de 3.000 de metri obstacole, atleta de la CSM Suceava s-a clasat pe primul loc intr-un clasament al sportivilor din judetul Suceava care au obtinut cele mai prestigiose performante in acest an.

Locul secund al clasamentului i-a revenit canotoarei Gianina Beleaga de la CSM Suceava, care a devenit in 2012 campiona mondiala si europeana alaturi de echipajul Romaniei. Pozitia a treia in topul DJTS a fost ocupata de o alta canotoare, Ioana Vranceanu de la CN “Nicu Gane” Falticeni, in vreme ce pe locul 4 s-a clasat Florin Mocuta de la CSM Suceava, multiplu medaliat in acest an in probele de atletism. Locul al 5-lea i-a revenit sportivei Oana Bacinschi de la CSM Suceava, participanta la ultima editie a Cupei Mondiale de tir cu arcul. Urmatoarele pozitii au fost ocupate de canotorul Alexandru Danila de la CSM Suceava si de tanara speranta a luptelor sucevene, Constantin Hutuleac de la LPS Suceava, in vreme ce locul 8 in topul celor mai buni sportivi din judet a fost impartit de dornenii Liviu Schiopu (schi fond) si Andrei Leanca (atletism). Campioana nationala la box feminin Lacrimioara Perijoc (CSM Suceava) si biatlonistii dorneni Marius Ungureanu si Irina Potanga au impartit pozitia a 9-a, in timp ce Marta Omania (canotaj), Corneliu Costea (tir cu arcul) si Ilie Ratundu (atletism) s-au clasat pe locul 10 in topul anual intocmit de Directa Judetena pentru Tineret si Sport.

Pe baza unui top separat, conducerea Directiei Judetene pentru Tineret si Sport a tinut sa premieze si cei mai buni sportivi din judetul Suceava la disciplinele neolimpice. In aceasta ierarhie, pe primul loc s-a clasat Sorin Rambu de la clubul “KHI” Suceava, cel care in acest an a devenit campion european la stilul Vovinam Viet Vo Dao. Podiumul a fost completat de Alexandru si Stefan Mancas, cei doi sportivi de la CSTA Suceava reusind sa se remarce prin numeroasele medalii obtinute la concursurile de radioamatorism. Topul disciplinelor neolimpice a fost completat de Liviu Botusan si Dorin Torodoc, ambii cu performante la rachetomodelism.

Pe langa premierea individuala a sportivilor, conducerea Directiei Judetene pentru Tineret si Sport Suceava a oferit cate un set de echipament sportiv unui numar de sase scoli din judet, a caror elevi s-au facut remarcati in ultimul an la Cupa DJTS la fotbal gimnazial si liceal. Totodata, nu au fost trecute cu vederea nici institutiile, ONG-urile, antrenorii, profesorii, colaboratorii sau voluntarii care au pus umarul la dezvoltarea sportului si a activitatilor pentru tineret in judetul Suceava. Festivitatea de premiere de astazi a fost presarata cu cateva momente artistice puse in scena de ansamblurile de muzica populara “Ciprian Porumbescu” si “Kozaciok”.

Exit mobile version