Gag, cel mai tare din Balcani

Andrei Gag a fost performerul zilei a doua a Campionatelor Balcanice de atletism pentru seniori – editia a 74-a, competitie ce a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute pe stadionul “Nicolae Dobrin” din Pitesti. Atletul pregatit la CSU Suceava de antrenorul Ioan Zanfirache a reusit duminica sa-si adjudece titlul balcanic cu un nou record national, 20 de metri si 96 de centimetri din prima incercare, îndeplinind, totodata, si baremul de calificare pentru Campionatele Mondiale de atletism ce vor avea loc luna aceasta, la Beijing.

Andrei GagVechiul record national in proba de aruncare a greutatii, 20 de metri si 84 centimetri apartinea lui Gheorghe Guset si a fost stabilit in 1999. “Multumesc pentru felicitarile venite din suflet. Multumesc antrenorului meu Ioan Zanfi si colegilor mei de antrenament”, a postat Andrei pe facebook.

Gratie performantei de duminica, sportivul legitimat la CSU Suceava si CSM Arad a primit la finalul reuniunii si titlul de “The Best Athlete in Balkan’s”.

Pentru rezultatul de exceptie de la Pitesti, Andrei Gag (24 de ani) a fost premiat de organizatori cu suma de 4.800 euro, recompensa cuvenita celei mai bune performante masculine, conform tabelei internationale IAAF.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *