Matei Bivol și Gabriel Plăcintă merg la Euro U18

România este reprezentată de doi rugbyști de la LPS Suceava la Campionatul European U18, ce va avea loc în perioada 10-19 noiembrie, la Praga (Cehia). Este vorba de Gabriel Plăcintă și Matei Bivol, care se pregătesc și joacă la Suceava sub îndrumarea antrenorilor Codrin Prorociuc și Mihai Coca.

“Stejăreii” vor debuta la Europene sâmbătă, când vor întâlni în sferturile de finală selecționata similară a Portugaliei.

“Beneficiem de niște sportivi care sunt foarte focusați pe tot ce înseamnă Campionatul European. Primul meci este foarte important pentru ceea ce urmează, primul meci îți deschide un drum pentru celelalte două. Obiectivul nostru este să progresăm de la meci la meci, iar primul meci trebuie să-l abordăm cu o încredere totală și să vedem o atitudine a sportivilor noștri care să ne dea speranțe pentru viitor. Asta ca un obiectiv general. Mă feresc de obiective seci, dar ne dorim cel puțin două victorii în trei meciuri. Punctul forte al acestui grup este respectul dintre sportive. Nu aș vrea să dau o pondere înaintașilor sau pe treisferturi. Cred ca forța grupului este ceea ce ne va conduce acolo unde ne dorim”, a declarat Daniel Mitrea, director tehnic la România U18.

Meciurile pot fi urmărite în direct pe Rugby Europe TV, platforma rugbyeurope.eu, după crearea unui cont gratuit de acces.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *