G.P. „Cristina Casandra”

Stadionul Areni va găzdui la sfârşitul acestei săptămâni cea de-a VIII-a ediţie a Grand Prix-ului “Cristina Casandra” la atletism. Organizată de către atleta Cristina Casandra, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport, clubul CSM Suceava şi Asociaţia Judeţeană de Atletism Suceava, întrecerea va debuta sâmbătă dimineaţă, la ora 10.00 şi va cuprinde şapte probe de concurs la categoriile prichindel, copii şi open, masculin şi feminin, plus o proba de ştafetă mixtă.

Promotorul acestui eveniment, Cristina Casandra s-a arătat foarte încântată de faptul că Grand Prix-ul carei poartă numele a ajuns deja la ediţia a VIII-a şi a precizat că a introdus categoria “prichindel” tocmai pentru a încuraja părinţii să-şi aducă copii la sport.

afis grand-prix Cristina Casandra“Mă bucur foarte mult că am ajuns la cea de-a VIII-a ediţie. Principalul scop a acestui concurs este acela de a promova mişcarea, dar şi de a descoperi noi sportivi care să îmbrăţişeze această ramură sportivă. Anul acesta, va exista şi categoria prichindel, tocmai în ideea de a-i încuraja pe părinţi să-şi aducă copii la sport. Sperăm să avem câţi mai mulţi participanţi la aceasta categorie”, a declarat Cristina Casandra, cea care deţine în acest moment un record absolut de 11 titluri de campioană naţională în proba de 3.000 de metri obstacole.

Silviu Casandra, antrenor de atletism în cadrul CSM Suceava, mizează pe circa 200 de participanţi la concursul de sâmbătă. “Concursul acesta este foarte important pentru sportivii suceveni care concurează în probele de semifond si fond. Majoritatea medaliaţilor din judeţul Suceava au trecut pe la acest concurs în perioada în care erau începători. Anul acesta, prin introducerea categoriei prichindel, cred că vor fi peste 200 de participanţi la start. Sunt bineveniţi cu toţii, mai ales că nu se percep taxe de participare. Încercăm astfel să venim în sprijinul sportivilor”, a declarat antrenorul Silviu Casandra.

diploma grand-prix Cristina CasandraPremiile şi logistica vor fi asigurate de Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport Suceava. “Suntem onoraţi să fim parteneri, cu un mic aport la premiere şi logistică, la cea de-a opta ediţie a Grand Prix-ului Cristina Casandra”, a precizat reprezentantul DJTS, Mihai Androhovici.

Programul concursului de sâmbătă:

ora 10.00: 3.000 de metri open feminin;
ora 10.15: 3.000 de metri open masculin;
ora 10.40: 800 de metri copile;
ora 10.55: 800 de metri copii;
ora 11.10: 300 de metri princhidel – fete;
ora 11.20: 300 de metri princhidel – băieţi;
ora 11.30: stafetă mixtă (doi băieţi  doua fete);
ora 12.00: festivitatea de premiere.

La înscriere, participanţii trebuie să prezinte un tabel cu viza medicală. La categoria prichindel, copiii pot alerga alături de unul dintre părinţi, au precizat organizatorii.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *