Fuziunea, repusă în discuție

Fuziunea dintre cele doua echipe locale de fotbal, Rapid si Sporting, a devenit din nou un subiect de actualitate. Discutiile despre o eventuala unire a celor doua cluburi au fost redeschise de conducatorii celor de la Sporting, care au anuntat public ca sunt gata sa renunte la cei mai buni jucatori si la cei 220.000 de lei pe care ii mai au de primit de la Primarie in favoarea concitadinilor de la Rapid, o oferta de nerefuzat prin care practic “ceferistii” au toate sansele sa reziste pana in iarna in Liga a 2-a.

In acest sens, presedintele clubului Rapid, Gabriel Clim, s-a intalnit astazi cu managerul Ciprian Anton, omul mandatat sa negocieze in numele Sportingului, pentru a discuta pe seama modalitatilor prin care fuziunea celor doua echipe de fotbal poate fi pusa in practica. “A fost o simpla discutie amicala. Noi am incercat sa facem primul pas pentru ca vrem sa ajutam fotbalul sucevean. Sunt jucatori buni si la Rapid si la Sporting, iar impreuna cred ca putem forma o echipa cat mai competitiva la nivelul Ligii a 2-a. Deocamdata, ideea unei fuziuni a ramas insa tot nivelul de discutii. Ramane sa ne reintalnim saptamana viitoare, sa le prezentam actionarilor ce s-a discutat, apoi sa luam o decizie”, a spus managerul de la Sporting, Ciprian Anton, dupa intalnirea de astazi cu Gabriel Clim.

Sporting are si doua pretentii in cazul in care fuziunea cu Rapid va fi pusa in practica: sa aiba un membru fondator in Consiliul de Administratie al clubului “ceferist”, iar antrenorul Claudiu Sevaciuc sa fie cooptat in staff-ul tehnic care se va ocupa de pregatirea echipei in viitorul sezon al Ligii a 2-a.

De partea cealalta, conducerea celor de la Rapid o scalda, ezitand sa oferte un raspuns concret in privinta propunerii venite dinspre Sporting. “Nu stiu ce sa zic deocamdata. A fost o simpla discutie pe care urmeaza sa o reluam saptamana viitoare”, a declarat presedintele Rapidului, Gabriel Clim.

In cazul in care fuziunea dintre cele doua echipe locale se va materializa, iar jucatorii “alb-verzilor” ar ajunge in curtea “ceferistilor”, Sporting a anuntat ca se retrage din campionatul Ligii a 3-a.

Pana atunci insa, cele doua formatii isi vor vedea in continuare separat de pregatiri, Rapid urmand sa dispute maine, de la orele 10.30, un meci de verificare in fieful celor de la Csm Pascani, in vreme ce Sporting isi va testa fortele, tot maine, de la orele 10.00, pe terenul formatiei Bucovina Radauti.

Agreata de primarul Ion Lungu, o eventuala fuziune al celor doua echipe locale de fotbal le-ar asigura celor de la Rapid un buget de circa 340.000 de lei noi pentru turul viitorului sezon al Ligii a II-a, in conditiile in care Sporting mai are de primit in acest an de la bugetul local suma de 220.000 de lei, iar “ceferistii” 120.000 de lei, fiecare echipa incasand saptamana trecuta cate o transa de 80.000 de lei.

Intr-un sondaj realizat recent de GazetaSV.ro pe tema fuziunii celor doua echipe locale de fotbal, suporterii suceveni sunt impartiti: 45% sunt de acord cu fuziunea, in timp ce 55% s-au aratat contra.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *