FRF va chestiona cluburile de Liga a III-a în privința modului de finalizare a actualului sezon competiţional

Federația Română de Fotbal va chestiona cluburile participante în privința modului ar trebui finalizat actualul sezon al Ligii a III-a. Anunțul a fost făcut de președintele Forestei, Andrei Ciutac, în urma videoconferinței care a avut marți între șefii FRF și reprezentanții echipelor din eșalonul trei. “FRF va trimite cluburilor un chestionar, prin care să afle părerea tututor. În funcție de majoritate, se va lua o decizie, dar nu mai repede de 10 mai. Singurul scenariu prezentat în videoconferința de marți a fost continuarea campionatului cu toate cele 14 etape rămase, dar acest scenariu este puțin probabil. Dacă sezonul se va relua, singura variantă ar fi cea cu play-off și play-out”, a declarat Andrei Ciutac.

Cum poate fi anulat actualul sezon al Ligii a III-a

Sezonul 2019/2020 riscă chiar să fie înghețat, dacă echipele nu vor putea îndeplini măsurile cerute de Ministerul Sănătății, printre care se numără testarea obligatorie a jucătorilor și efectuarea antrenamentelor în grupuri restrânse de câte trei. “FRF este focusată în acest moment pe găsirea unei soluții pentru începerea antrenamentelor după data de 15 mai, în condiții de siguranță și cu respectarea protocolului cu Ministerul Sănătății. În condițiile în care măsurile cerute de Ministerul Sănătății sunt drastice și greu de îndeplinit de către cluburi, atunci se ia în calcul chiar varianta înghețării actualului sezon. În acest moment, Federația încearcă să obțină acceptul Ministerului Sănătății de a putea testa componenții echipelor la cerere, o procedură care însă nu există astăzi în România. Sunt clinici private care testează, dar contra cost, iar acele teste nu sunt precise. Apoi se pune problema ca antrenamentele să se facă în prima fază în grupuri restrânse de jucători, iar întrebarea este: cum se poate întâmpla asta? La nivelul Ligii a III-a, nu există infrastructură, astfel încât echipele să se poată antrena pe mai multe terenuri în același timp, majoritatea având doar teren de antrenament și terenul de joc”, a adăugat oficialul grupării de pe Areni.

Acte adiționale pentru jucătorii cărora le expiră contractul la 30 iunie

O altă problemă discutată în cadrul videoconferinței de marți a fost cea a jucătorilor cărora le expiră contractul la 30 iunie, Foresta având mai mulți fotbaliști în această situație, printre care Cerlincă, Stănescu, dar și cei veniți sub formă de împrumut de la alte echipe. ”În situația în care un jucător își termină contractul la 30 iunie, acesta devine liber, însă are posibilitatea de a-și prelungi contractual până la terminarea actualului sezon printr-un act adițional. În cazul în care, jucătorul a semnat cu alt club de la 1 iulie, acesta poate evolua la vechiul club doar cu acordul clubului la care urmează să activeze. Situația este valabilă și pentru jucătorii împrumutați. FRF nu poate obliga însă jucătorii să semneze acte adiționale, dar nici nu le va permite să se legitimize la alt club decât după terminarea actualului sezon”, a explicat președintele Forestei.

Cu trei echipe sucevene angrenate în competiție, Foresta, Bucovina Rădăuți și Somuz Fălticeni, Liga a III-a s-ar putea relua în primul weekend din luna iunie.

COMENTARII:

2 Comentarii la "FRF va chestiona cluburile de Liga a III-a în privința modului de finalizare a actualului sezon competiţional"

  1. Nu o sa mai vrea niciun club sa joace la Suceava,asta e clar!Cât despre varianta cu playoff/playout,slabe șanse!

  2. EU STIU CA UN MANAGER BUN CIT DE CIT NU ASTEAPTA PT UN JUCATOR PE CARE IL INTERESEAZA NINCEPE NEGOCIERILE CU JUCATORUL CU UN AN INAINTE . NU ASTEAPTA ULTIMELE 6 LUNI CIND POATE SEMNA CU ALT CLUB . CONDUCERE DE CLUB DE TOT RISUL !!!

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*