Fără dublă legitimare

Bătăi de cap pentru conducerea Clubului Sportiv Municipal Suceava la început de an. Conform unui ordin venit din partea Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, din 2011, va fi interzisă dubla legitimare a sportivilor.

Cluburile sportive aflate în subordinea ANST au primit joi un ordin semnat de preşedintele Doina Melinte prin care li s-a adus la cunoştiinţă că, începînd cu acest an, un sportiv nu mai poate reprezenta în competiţii decît un singur club. Această hotărâre nu l-a suprins însă prea tare pe directorul CSM Suceava. Valerică Gherasim a mărturisit că ideea se vehicula încă din vremea în care şeful agenţiei era Octavian Bellu. Directorul CSM Suceava este de părere că ordinul venit de la Bucureşti este interpretabil. Partea bună este că nu se va mai raporta acelaşi rezultat de către mai mulţi antrenori. Valerică Gherasim consideră că problemele vor interveni la Jocurile Olimpice, când vor exista controverse faţă de clubul care primeşte puncte de pe urma sportivilor prezenţi la competiţie.

Cât priveşte Clubul Sportiv Municipal, problema cea mai mare se leagă de o parte dintre sportivii de la tir cu arcul, care au dublă legitimare, la CSM Suceava şi CSŞ Rădăuţi. Cât priveşte sporturile de echipă, vor trebui clarificate lucrurile la volei şi hochei. În primul caz, este vorba chiar de o triplă legitimare, echipa lui Victor Pancu aparţinând de CSM, LPS şi Universitate. Din fericire, noile prevederi nu se aplică în cazul sezoanelor competiţonale care au început în 2010.

Prin dublă legitimare, sportivul aparţine de două cluburi. Primul îi asigură indemnizaţia sportivă, iar al doilea îi oferă echipamentul, baza de antrenament şi participarea în competiţiile internaţionale.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Fără dublă legitimare"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*