FOTO | Suceava, campioană universitară

Universitatea “Stefan cel Mare” din Suceava a devenit pentru a doua oara in ultimii sapte ani campioana nationala universitara la handbal masculin. Formatia condusa de Petru Ghervan si-a adjudecat trofeul pe teren propriu, dupa ce s-a impus astazi, in sala Liceului cu Program Sportiv, in finala competitiei, in fata echipei Universitatii “Transilvania” din Brasov, cu 41-28.

Gruparea suceveana a transat soarta finala inca din prima repriza, incheiata cu scorul de 23-11, astfel ca, dupa pauza, si-a permis sa faca si spectacol, antrenorul Iulian Andrei, reactivat ca jucator pe parcursul Campionatului Universitar, marcand din poarta in poarta in repriza secunda. Chirut si compania au ajuns in finala dupa ce au castigat grupa din care au facut parte, cu trei victorii: 45-16 cu Universitatea din Pitesti, 39-9 cu Academia de Studii Economice Bucuresti si 51-22 cu Universitatea “Constantin Brincusi” Tg. Jiu.

Podiumul competitiei a fost completat de echipa Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj, care s-a impus in finala mica, cu scorul de 37-29, in fata echipei Universitatii “Constantin Brincusi” Tirgu Jiu. Odata cu titlul national, echipa Universitatii “Stefan cel Mare” din Suceava si-a castigat si dreptul de a participa la Campionatul European Universitar ce va avea loc in Spania.

Vezi o galerie FOTO realizata de Daniel Vatamanu!

La festivitatea de premiere de la final, oficiata de directorul CSU Suceava, Sorin Rata, si de Constantin Caliman, director adjunct în cadrul Federatiei Sportului Scolar si Universitar, organizatorii au acordat si patru premii individuale. Alin Petrea (Suceava) a fost desemnat cel mai tehnic jucator, Alexandru Coman (Cluj) a primit titlul de cel mai bun portar, Vlad Mladin (Tg. Jiu) a fost cel mai tanar jucator, iar Alexandru Straia (Cluj) a iesit golgheter.

Universitatea “Stefan cel Mare” din Suceava a mizat la turneul final al Campioantului National Universitar pe urmatorul lot de jucatori: Cristi Tcaciuc, Iulian Andrei – Adi Chirut, Gabi Burlacu, Andrei Olariu, Lucian Preda, Bogdan Baican, Florin Ciubotariu, Adi Tirzioru, Catalin Costea, Adi Mitrea, Alin Petrea, Cristi Bursuc si Ioan Tcaciuc. Antrenor: Petru Ghervan.

Ghervan: “E o dovada ca Suceava este bine situata in handbalul universitar”

Faptul ca ne-am adjudecat acest titlu este o dovada ca Suceava este bine situata in handbalul universitar. Un titlul universitar castigat o data la sapte ani inseamna insa o performanta destul de rara tinand cont de sprijinul pe care handbalul din Suceava il are de la Universitate. In precedentii doi ani, nu am reusit sa participam la un asemenea turneu pentru ca nu am vrut sa perturbam programul pe care echipa il avea in campionat. Diferenta dintre noi si celelalte echipe s-a vazut. Jucatorii nostri sunt in priza pentru ca au un obiectiv foarte important de indeplinit in Liga Nationala, iar un asemenea turneu le-a dat vigoare, moral si cred ca a fost benefic pentru toata lumea”, a declarat antrenorul Petru Ghervan, care a tinut sa multumeasca conducerii USV, colegilor de la Facultate de Educatie Fizica si Sport, studentilor voluntari si Federatiei Sportului Scolar si Universitar, care s-au ocupat propriu-zis de organizare.

Rezultatele complete ale turneului final:

Grupa A:
“U” Tirgu Jiu – ASE Bucuresti: 62-32
“U” Suceava – “U” Pitesti: 45-16
“U” Suceava – ASE Bucuresti: 39-9
“U” Tirgu Jiu – “U” Pitesti: 35-30
“U” Suceava – “U” Tirgu Jiu: 51-22
“U” Pitesti – ASE Bucuresti: 37-27

Grupa B:
“U” Brasov – “U” Craiova: 37-27
UMF Bucuresti – “U” Cluj: 24-77
“U” Brasov – “U” Cluj: 28-25
UMF Bucuresti – „U” Craiova: 15-53
“U” Cluj – “U” Craiova: 34-34
“U” Brasov – UMF Bucuresti: 43-20

Locurile 7-8:
ASE Bucuresti – UMF Bucuresti: 31-24

Locurile 5-6:
“U” Pitesti – “U” Craiova: 27-26

Finala mica:
“U” Cluj – “U” Targu Jiu: 37-29

Finala mare:
“U” Suceava – “U” Brasov 41-28

Campionatului National Universitar a fost organizat de Ministerul Educatiei Nationale, prin Federatia Sportului Scolar si Universitar, în parteneriat cu Facultatea de Educatie Fizica si Sport din cadrul Universitatii „Stefan cel Mare” din Suceava, Federatia Româna de Handbal, Inspectoratul Scolar Judetean Suceava, Clubul Sportiv Universitar din Suceava, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret, Asociatia Judeteana de Handbal Suceava, Liceul cu Program Sportiv Suceava si Scoala Gimnaziala „Ion Creanga” din Suceava.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *