FOTO / Rugby-ul, la ralanti

Retrogradarea în eşalonul secund afectează puternic rugby-ul sucevean. Trupa lui Constantin Vlad va primi de la primărie în acest an doar 500 de milioane de lei vechi, de 7 ori mai puţin decat în 2010. Tehnicianul formaţiei CSM Bucovina nu dezarmează, continuă antrenamentele, şi visează să revină la un momentdat în prima ligă.

Lotul de care dispune în acest moment Constantin Vlad este format în mare parte din jucători tineri, veniţi de la LPS, din vechea gardă rămânând doar câţiva sportivi. La fel ca şi în ultimii ani, echipa locală de rugby nu îşi permite să efectueze un cantonament la munte, astfel că singurele antrenamente se desfăşoară la baza “Unirea”.

“Am făcut prima fază de readaptare la efort, am trecut şi la faza de joc, iar săptămâna aceasta avem programat controlul medical. Deocamdată jucăm între noi, pentru că nu avem alţi adversari la dispoziţie. Ne pregătim ca să ajungem la o formă sportivă cât mai bună şi să nu stam prea mult prin al doilea eşalon”, a declarat Constantin Vlad.

Vestea că, în acest an, primaria va aloca pentru rugby doar 500 de milioane nu l-a suprins foarte mult pe antrenorul formaţiei CSM Bucovina.

“Ca antrenor, dar şi jucător, am încercat întotdeauna să mă adaptez situaţiilor nou-create. O să strângem rândurile şi vom încerca să ne descurcăm cu cât avem. Mulţumim primăriei şi pentru această sumă. Am înţeles că banii s-au dat pe criteriul performanţei sportive, iar anul trecut noi nu prea am avut performanţe. Alte sporturi au prioritate pentru că au avut rezultate, iar noi stăm la rând”, a mai spus tehnicianul sucevean.

Cât priveşte şansele la promovare, acestea există mai degrabă la nivel declarativ. Conform antrenorului Constantin Vlad, banii pe care îi va primi de la Primărie vor ajunge, cel mult, pentru cheltuielile administrative.

“Sigur că aceşti bani nu sunt suficienţi pentru promovare. Dacă stăm să ne gandim, această sumă se epuizează doar cu arbitrajul şi transportul. Poate vor mai veni bani de la Consiliul Judeţean, de la CSM Suceava, sau din sectorul privat. Eu întotdeauna am fost optimist, merg înainte şi, aşa cum am spus, încerc să mă adaptez situaţiilor nou-create”, a conchis antrenorul Constantin Vlad.

CSM Bucovina va debuta în noua ediţie de campionat pe terenul grupării Stejarul Buzău, într-un meci programat pe 19 martie. Trupa pregătită de Constantin Vlad va oferi prima reprezentaţie în faţa propriului public pe data de 2 aprilie, când la Suceava va veni Ştiinţa Petroşani.

(foto Alex Drăgan)

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "FOTO / Rugby-ul, la ralanti"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*