FOTO Phoenix are punctaj maxim la U16

Echipa sub 16 ani a Academiei de Baschet Phoenix Suceava are punctaj maxim după disputatea primelor patru meciuri din Campionatul Național. În Turneul 2, desfășurat la Suceava, jucătorii pregătiți de Andrei Tiperciuc au învins CSS Sfântu Gheorghe cu 102-42 și Academia de Baschet Borsec cu 61-59.

Sala Academiei de Baschet Phoenix Suceava a găzduit Turneul 2 din cadrul Campionatului Național U16. În primul meci, echipa gazdă, antrenată de Andrei Tiperciuc, s-a impus în fața celor de la CSS Sfântu Gheorghe cu scorul de 102-42.

Pentru suceveni a urmat un meci mult mai greu, dar încheiat tot cu victorie, scor 61-59, contra Academiei de Baschet Borsec. Academia de Baschet Phoenix Suceava rămâne astfel lider în Grupa C a Campionatului Național. La Turneul 1, desfășurat la Sfântu Gheorghe, jucătorii antrenați de Andrei Tiperciuc învinseseră echipa din Borsec cu 83-70 și reprezentanta gazdelor cu 106-61.

În weekend-ul trecut, în sala Academiei de Baschet Phoenix Suceava s-au disputat și meciurile din cadrul Campionatului Regional Masculin U12. Reprezentanta gazdelor a pierdut toate cele trei meciuri disputate: 30-37 cu ACS Petras Piatra Neamț, 25-49 cu CSS Bacău și 21-47 cu Castorii Suceava.

Ne bucurăm că în sfârșit avem unde să vedem baschet în Suceava și că proiectul academiei noastre prinde contur. În Campionatul Regional echipa U12 nu a reușit să obțină nici o victorie, dar acest lucru nu ne face decât mai puternici. La fel ca pasărea Phoenix, renaștem din propria cenușă. Avem timp să creștem și să ne bucurăm de rezultate. – Academia de Baschet Phoenix Suceava

Revenind la echipa U16 a clubului sucevean, Mateo Polit-Alcivar și David Fetcu au fost convocați din nou la lotul național al României. “Tricolorii” vor efectua, în perioada 28 octombrie – 5 noiembrie, la Ploiești, un stagiu de pregătire centralizată pentru definitivarea și pregătirea echipei care va participa la Campionatul European U16 Masculin, din vara anului viitor.

David Fetcu (foto) și Mateo Polit-Alcivar au fost convocați din nou la lotul național al României
David Fetcu (foto) și Mateo Polit-Alcivar au fost convocați din nou la lotul național al României
Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ar mai putea interesa
Close