FOTO| Premiile DJTS 2011

Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport a premiat astăzi cei mai buni sportivi ai judeţului Suceava în anul 2011. Desfăşurată în prezenţa directorului Cezar Moscaliuc şi a subprefectului Angela Zarojanu, festivitatea de premiere a avut-o în prim plan pe Cristina Casandra. Calificată deja la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, acolo unde va alerga în cursa de 3.000 de metri obstacole, atleta de la CSM Suceava s-a clasat pe primul loc într-un clasament al sportivilor din judeţ care au obţinut cele mai prestigiose performanţe în acest an.

Locul secund al clasamentului a fost împărţit Ioana Vrânceanu şi Andreea Birică, cele două sportive de la CN “Nicu Gane” Fălticeni remarcându-se în 2011 prin medaliile de argint cucerite alături de echipa naţională a României la Campionatele Europene de canotaj. Poziţia a treia în topul DJTS a fost ocupată Irina Potîngă de la CSŞ Vatra Donei, medaliată în proba de biatlon din cadrul FOTE, la egalitate cu Alexandru Popescu de la CSŞ Rădăuţi, cel care a reuşit să urce pe podiumul de premiere la Campionatele Mondiale de tir cu arcul.

Locul al 4-lea i-a revenit lui Marius Ghica, sportivul de la CSM Suceava fiind medaliat cu bronz la ediţia din acest an a Campionatelor Europene de canotaj. Următoarele poziţii au fost ocupate de alţi doi canotori de la CSM Suceava, Cătălin Axinte, care a prins podiumul la Campionatele Europene, şi Ionuţ Bratu, medaliat cu argint la Balcaniada. Poziţia a 6-a din topul celor mai buni sportivi din judeţ a fost împărţită de Oana Cazacu şi Aurelian Bacinschi, cei doi sportivi de la CSM Suceava fiind recompensaţi astfel pentru rezultatele obţinute la Campionatele Mondiale de tir cu arcul. Campion national in proba de mars, Florin Mocuta (CSM Suceava) a ocupat locul 7, in vreme ce Oana Trufin s-a clasat pe locul 8 in topul intocmit de DJTS, gratie medaliei obtinute la Campionatele Mondiale de tir cu arcul. Pozitia a 9-a a fost ocupata de Stefan Musei si Cosmin Atodiresei de la CSS Vatra Dornei, pentru rezultatele obtinute in competitiile internationale de sanie pentru juniori, in vreme ce atletul Ilie Ratundu si luptatorul Ioan Burlica, medaliati la Campionatele Nationale, au incheiat topul.

Pe baza unui top separat, conducerea Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport a ţinut să premieze şi cei mai buni sportivi din judeţul Suceava la disciplinele neolimpice. In această ierarhie, pe primul loc s-a clasat Ştefania Bălineanu de la clubul He Pai Suceava, care a reuşit în acest an să devină campioană mondială la Qwan ki do. Podiumul a fost completat de Alexandru şi Ştefan Mancaş, cei doi sportivi de la CSTA Suceava reuşind să se remarce în ultimul an prin numeroasele medalii obţinute la Campionatul Mondial de radioamatorism. Aceiaşi competiţie şi aceiaşi disciplină i-au propulsat pe Marian Balica şi pe Vasilică Trofin pe poziţiile 4 şi 5 în clasamentul sporturile neolimpice, topul fiind încheiat de Liviu Botuşan, medaliat la CE de Rachetomodelism.

La finalul galei, directorul DJTS Suceava, Cezar Moscaliuc, a apreciat ca anul 2011 a fost unul “fructuos” din punct de vedere al performantelor obtinute de sportivii legitimati la cluburile din judet, cireasa de pe tort fiind pusa de atleta Cristina Casandra, cea care a reusit sa-si asigure prezenta la Olimpiada de la Londra.

A fost un an deosebit, mai ales prin prisma rezultatului obtinut de Cristina Casandra, care s-a calificat la Jocurile Olimpice cu baremul A, ceea ce inseamna foarte mult pentru judetul nostru, care va reprezentat astfel la cea mai importanta competitie de nivel mondial. Si pe celelalte pozitii sunt sportivi cu rezultate extraordinare, nu doar la atletism, ci si la canotaj, tir cu arcul sau lupte, dar si la sporturile neolimpice unde avem o campioana mondiala. Exista si o multitudine de sportivi medaliati la nivel de copii, pe care-i asteptam sa confirme mai departe la juniori, tineret si seniori, pentru a-i putea premia asa cum merita. Am intampinat si mici incoveniente in ultimul an, dar cu ajutorul colegilor mei am reusit sa asiguram bunul mers al activitatii noastre”, a declarat Cezar Moscaliuc.

Seful Directiei Judetene pentru Tineret si Sport spera ca radauteanul Alexandru Bondar sa-i calce pe urme Cristinei Casandra si sa se califice in proba de tir cu arcul de la Olimpiada din 2012. “Imi doresc ca si Alexandru Bondar sa-si indeplineasca baremul pentru calificarea la Olimpiada. De fiecare data cand vorbesc de un sportiv de o asemenea valoare ma trec emotiile pentru ca doar cine a facut performanta stie cata munca sta in spate pentru a ajunge la Jocurile Olimpice”, a precizat Moscaliuc.

Pe langa premierea individuala a sportivilor, conducerea DJTS Suceava a oferit cate un set de echipament sportiv unui numar de 15 scoli din judet, a caror elevi s-au facut remarcati in ultimul an la Olimpiada Nationala a Sportului Scolar. Totodata, la festivitatea de ieri nu au fost trecuti cu vederea nici antrenorii, profesorii sau colaboratorii care au pus umarul la dezvoltarea sportului local, printre acestia numarandu-se Leonard Bibirig (handbal), Constantin Curelaru (hochei), Brandusa Varareanu (judo), Ioan Despa (canotaj), Andrei Bolohan (lupte), Dumitru Livadaru (rugby), Mihai Pop (tenis), Toader Flamand, Cristian Prasneac si Erzilia Tampau (toti trei de la atletism), Catalin Coman, Octavian Pungovschi, Traian Caldare sau Valerica Gherasim.

GazetaSV.ro a primit o diploma de merit din partea DJTS Suceava pentru organizarea Cupei Cartierelor.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *