FOTO Podium italian la Suceava

Italianul Gianpaolo Biolo, de la echipa San Marco Concrete, a câştigat cea de-a treia etapă din Turul Ciclist al României, disputată ieri pe traseul Vatra Dornei – Câmpulung Moldovenesc – Gura Humorului – Fălticeni – Suceava, pe distanţa de 137 de kilometri.

Biolo a terminat cursa în 3 ore, 27 de minute şi 12 secunde. Sosirea rutierilor s-a făcut în bloc, astfel că toţi cei aflaţi în plutonul fruntaş vor primi acelaşi timp ca şi italianul Gianpaolo Biolo.

Podiumul etapei a treia a fost unul format numai din italieni, locul al doilea fiind ocupat de Andrea Magrin (Cycling Team Friuli), iar poziţia a treia de Andrea Pinos (Tuşnad Cycling Team).

Cea de-a treia etapă a avut o singură căţărare, la kilometrul 20 al cursei, în localitatea Mestecăniş, iar aceasta a fost câştigată de grecul Ioannis Tamouridis, de la echipa SP Tablewere.

Primul sprint, de la kilometrul 42, din localitatea Câmpulung Moldovenesc, a fost câştigat de italianul Andrea Pinos. Acelaşi rutier al echipei din România şi-a adjudecat şi sprintul de la kilometrul 74, din oraşul Gura Humorului, iar ultimul sprint de la kilometrul 113, din Fălticeni, a fost câştigat românul Eduard Novak (Tuşnad Cycling Team).

Caravana Turului Ciclist al României a avut parte, la fel ca în ziua precedentă, cateva de sute de spectatori, care i-au aşteptat pe rutieri pentru a-i aclama şi aplauda.

Tricoul galben va fi purtat şi în etapa a patra de bulgarul Vladimir Koev, de la Vivelo Bulgaria.

Sportivul Alexandru Ciocan, de la CS Dinamo, va purta tricoul albastru, acordat celui mai bine clasat român din ierarhia generală.

Tricoul alb, care este oferit celui mai combativ rutier, va fi purtat în cea de-a patra etapă de grecul Iannis Tamouridis.

Tricoul Verde, oferit celui mai bun căţărător, a fost preluat de italianul Bruno Rizzi, de la Tuşnad Cycling Team, iar cel roşu, pentru cel mai bun sprinter, a fost păstrat de Piergiacomo Marcolina, de la Cycling Team Friuli.

Cea de-a patra etapă din Turul Ciclist al României se va disputa azi, începând cu ora 13.00. Aceasta va fi cea mai lungă din cea de-a 47-a ediţie a Turului României, având un traseu de 226 de kilometri, pe ruta Suceava – Câmpulung – Suceviţa – Rădăuţi – Siret – Bucecea – Botoşani. (Sursa: Mediafax)

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *