FOTO| Phoenix Suceava, prima la Babybaschet

Municipiul Suceava a gazduit in perioada 25-27 noiembrie primul turneu al Campionatului Regional de Babybaschet. Competitia a fost destinata copiilor sub 10 ani si a reunit la start sase echipe din regiunea Moldovei.

Phoenix Suceava, Castorii Suceava, Stomart 1 Iasi, Triumph Radauti, BC Junior Iasi si LPS Focșani s-au confruntat timp de trei zile in sala de sport a Scolii “Ion Creanga“ din Suceava.

Desi organizatorii au decis ca scorul sa nu fie trecut pe tabela, scopul acestui turneu fiind acela de a juca baschet si de a creste de la joc la joc, fiecare club sportiv a aflat scorul la finalul meciului pentru palmaresul personal. Astfel, Phoenix Suceava a terminat turneul fara nici o infrangere, reusind sa castige toate cele patru meciuri disputate impotriva echipelor BC Junior Iasi, Castorii Suceava, LPS Focșani si Stomart 1 Iasi.

Vezi aici o galerie FOTO de la acest turneu!

Acesta a fost primul turneu din cele 3 organizate pentru categoria babybaschet (copii nascuti in 2007 si mai tineri) in anul competitional 2016 – 2017.

Tot in acest an competitional mai sunt organizate si Campionatul Regional de Minibaschet (copii 2005 si mai tineri), la care s-au inscris 17 echipe (BC Stomart 1, BC Stomart 2, BC Stomart 3, CSS Bacău 1, CSS Bacău 2, CS Triumph Radauti, ABC Soniks Junior Bârlad, CSS Unirea, CS Preventis, CSM Huși 1, CSM Husi 2, ACS Iris, CS Phoenix Galați 1, CS Phoenix Galați 2, LPS Focșani, ACS Phoenix Suceava, CS Pascani ) si Campionatul Regional de U14 (copii 2003 si mai tineri), la care s-au inscris 10 echipe (CS Triumph Radauti, BC Stomart 1 Iasi, BC Stomart 2 Iasi, CS Preventis Iasi, CS Național Iasi, CSS Unirea BCJ Iasi, CSM Huși, ACS Iris Iasi, CSS Unirea Iasi, ACS Phoenix Suceava).

Asociatia Clubul Sportiv Phoenix Suceava este inscrisa cu cate o echipa in fiecare dintre cele 3 campionate: babybaschet U10, minibaschet U12 si juniori U14.

“Prin acest turneu am demonstrat valoarea pe care Clubul Phoenix Suceava o are asupra sportului sucevean si faptul ca se poate face performanta si cu un buget mic. Vreau sa multumesc parintilor pentru sprijinul acordat si pentru sustinerea pe care o avem din partea lor la fiecare deplasare/turneu, deoarece eforturile financiare sunt ale lor si ale noastre, in 3 ani de activitate clubul nefiind ajutat niciodata financiar de nici o institutie publica”, a declarat presedintele Tiperciuc Andrei.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *