FOTO | Moment festiv în rugbyul sucevean

Baza sportivă „Unirea” a găzduit sâmbătă a 7-a ediţie a Cupei Sucevei. Competiţia a reunit la start peste 200 de rugbyşti, de toate vârstele, atât din Suceava cât şi din alte zone ale ţării. Ediţia din acest an a Cupei Sucevei a debutat cu meciuri de copii sub 10, 12 şi 14 ani din judeţele Suceava, Botoşani şi Iaşi. În jurul amiezii, în teren au intrat echipele de old-boys de la CSM Suceava, Minerul Gura Humorului, Dacii Liberi Iaşi şi Dracula Bucureşti. Pentru gruparea din capitală a evoluat şi Adrian Lungu, unul dintre cei mai galonaţi jucători români din toate timpurile.

Cupa Sucevei a fost organizată de Asociaţia Prietenii Rugbyului din Bucovina, în parteneriat cu CSM Suceava şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Suceava si a fost sponsorizată de Valexin, Olcabtelecom, Sistem Conect si Expertoptic.

Scolobiuc“Ca în fiecare vară, în preajma Zilelor Sucevei, organizăm turneul pentru copii intitulat Cupa Sucevei. Anul acesta am încercat să aducem şi echipe de old-boys pe lângă copii şi să mărim astfel numărul participanţilor. Scopul acestei asociaţii este de a promova rugbyul în localităţile judeţului Suceava, nu sa făcem performanţă. Putem spune că a fost cea mai reuşită ediţie de până acum prin numărul participanţilor, dar în fiecare an turneul a iesit foarte bine şi toată lumea a fost mulţumită”, a declarat preşedintele Asociaţiei Prietenii Rugbyului din Bucovina, Dan Scolobiuc.

Ca orice actiune intreprinsa de “stejarii” suceveni, si Cupa Sucevei s-a incheiat cu traditionala repriza a 3-a. Atmosfera a fost întreţinută de căpitanul României la ultima victorie pe pământ francez, suceveanul Harry Dumitraş.

Harry Dumitras„Sunt un pic emoţionat pentru că rugbyul nu a fost decât un pretext ca să ne întâlnim, să ne jucăm un pic, după care să sărbătorim, să depănăm amintiri, să mai uitam un pic din greutăţile vieţii şi să luăm în piept ziua de mâine. Astazi, acest spirit de familie a adunat trecutul, prezentul şi viitorul. Am văzut mulţi copii cu calităţi care au venit să se bucure şi să vadă cum se petrece acea repriză a 3-a. Departamentul tehnic al Federaţiei Române de Rugby este conştient de faptul că judeţul Suceava reprezintă o sursă importantă de talente pentru sportul de înaltă performanţă. Încurajăm această activitate şi vrem să ajutăm oamenii să găsească soluţii. Fiecare regiune are identitatea ei, nu putem veni cu şabloane, trebuie să ascultăm oamenii şi să comunicăm cât mai bine cu ei. Sportul reprezintă în primul rând o unealtă pentru educaţie, un prilej de joacă şi de bucurie. Bineînţeles, de la 18 ani, aceşti copii vor hotărî singuri dacă vor alege înalta performanţă, sau vor face în continuare rugby din plăcere. Important este să promovăm spiritul jocului de rugby, care cultivă nişte valori esenţiale în viaţa de toate zilele, performanţa rămâne pe plan secund”, a declarat Harry Dumitraş.

 

Despre autor

Daniel Vatamanu
Membru fondator al www.GazetaSV.ro | Redactor-prezentator la Intermedia TV Suceava.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "FOTO | Moment festiv în rugbyul sucevean"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*