FOTO| Campioană naţională

Îmbrăcaţi în tricourile de campioni naţionali şi cu medaliile de aur la gât. Aşa au părăsit sportivii de la LPS Suceava salteaua de concurs la sfârşitul Campionatului Naţional de lupte greco-romane pe echipe, a cărui turneu final a avut loc sâmbătă trecută, în sala Liceul Sportiv din Suceava, în prezenţa celor mai bune cinci echipe din România.

Luptătorii suceveni au obţinut un nou titlu naţional pe echipe la categoria juniori 2 după o aşteptare de 14 ani şi nu oricum, ci într-o manieră categorică, cu patru victorii din tot atâtea confruntări disputate. Astfel, sportivii pregătiţi de Valerică Gherasim şi Andrei Bolohan i-au învins cu scorul de 10-0 pe cei de la Râmnicu Vâlcea, cu un identic 8-2 pe vecinii de la Botoşani şi pe cei de la Arad, şi cu 7-3 pe principalii contracandidaţi la aur, luptătorii echipei din Slatina.

Cuprinşi de euforie, antrenorii Valerică Gherasim şi Andrei Bolohan şi-au găsit cu greu cuvintele la final. Au mulţumit celor care au susţinut echipa de la LPS şi au subliniat că bucuria este cu atât mai mare cu cât acest titlu a fost adjudecat în faţa propriilor suporteri.

“Totul se face în echipă. Împreună cu fostul meu elev, acum coleg, profesorul Andrei Bolohan am reuşit să aducem al patrulea titlu naţional pe echipe la Suceava. Ne-am dorit acest titlu mai mult decât celelalte deoarece este primul pentru Liceul cu Program Sportiv Suceava şi este pentru prima oară când turneul final se organizează în aceasta sală. Ca atare, bucuria este de două ori mai mare. Încă suntem sub euforia concursului, dar trebuie să mulţumim conducerii LPS, conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean, Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport, Primăriei şi chiar Consiliului Judeţean. Unde există muncă şi susţinere, apar şi rezultatele. Ne dorim să performăm în continuare mai ales că luptele greco-romane în judetul Suceava au tradiţie îndelungată. Din 1975, an de an, Suceava a dat cel puţin doi campioni naţionali”, a declarat antrenorul Valerică Gherasim.

La rândul său, Andrei Bolohan speră ca elevii săi să fie răsplătiţi într-un fel de autorităţile locale şi a ţinut să mulţumească sucevenilor care au fost prezenţi sâmbătă în tribunele sălii LPS: “Băieţii s-au dăruit şi au reuşit o performanţă deosebită. Ne-au făcut mândri pe noi ca antrenori. Ţin să multumesc suporterilor, care au venit în număr foarte mare la sală si s-au bucurat alături de noi pentru fiecare victorie.”

LPS Suceava a fost reprezentată la finala Campionatului Naţional de lupte greco-romane pentru juniori II de o echipă formată din 12 sportivi: Ioan Moisei (42 kilograme), Codrin Maxim (46 kilograme), Andrei Hriţuc (50 kilograme), Marius Blându (54 kilograme), Rusu Andrei şi Teodor Horătău (ambii la 58 kilograme), Viorel Strugariu (63 kilograme), Nicu Ojoc (69 kilograme), Mihai Corbu şi Adrian Agache (ambii la 76 kilograme), Daniel Blănari (85 kilograme) şi Sebastian Prepeliuc (100 kilograme).

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "FOTO| Campioană naţională"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*