FOTO| Gala premiilor LPS

Liceul cu Program Sportiv din Suceava si-a premiat elevii cu cele mai bune performante obtinute pe plan sportiv in anul competitional 2012. Desfasurata in prezenta noului director, Ioan Radu, festivitatea de premiere de astazi i-a scos in prim-plan pe sportivii de la sectiile de lupte greco-romane, atletism si handbal.

Multiplu medaliat pe plan national si participant la Campionatele Europene si Mondiale, luptatorul Constantin Hutuleac a ocupat primul loc in clasamentul sporturilor individuale. Locul secund i-a revenit atletului Mihai Romas, triplu medaliat la Campionatele Nationale de juniori I in proba de 800 de metri. Podiumul a fost completat de luptatorul Teodor Horatau, castigator a patru medalii nationale pe parcursul acestui an. Locul 4 in clasamentul sporturilor individuale i-a revenit unui alt luptator, Viorel Strugariu, in vreme ce Simona Caziuc a ocupat pozitia a 5-a, gratie celor trei medalii obtinute in ultimul an in intrecerile atletice. Pe urmatorele trei locuri s-au clasat Bogdan Amarculesei (lupte), Andreea Cucosel (atletism) si Ioana Pascar (atletism), in timp ce Andreea Bucatariu (atletism) si Mihai Corbu (lupte) au impartit pozitia a 9-a. Ultimul loc din top intocmit de LPS in privinta sporturilor individuale a fost o afacere in sapte intre atleta Cristina Calugarean si luptatorii Mihai Sulea, Florin Strejac, Ionut Rusu, Sebastian Perepeliuc, Mihai Ostrovan si Sebastian Strejac.

In paralel, conducerea LPS a tinut sa-si recompenseze si cei mai buni elevi angrenati in jocurile sportive pe echipe. La acest capitol, pe primul loc al clasamentului s-a situat handbalistul Gabriel Burlacu, component al lotului national de juniori al Romaniei si al echipei locale de handbal Universitatea Suceava. Participant la turneul semifinal de juniori si coleg cu Burlacu la echipa locala de handbal, Adrian Tarzioru a ocupat locul secund, in vreme ce podiumul a fost completat de un alt handbalist, Bogdan Cozorici, care a evoluat in acest an la turneele finale de juniori III si IV. Urmatoarele pozitii au fost adjudecate de Claudiu Lazurca, medaliat cu argint la Campionatele Nationale de minihandbal, si de rugbistii Lucian Strugariu si Razvan Covaliu, ambii componenti ai lotului national U18. Participant la turneul semifinal, voleibalistul Florin Vezeteu s-a clasat pe locul 7, in timp ce fotbalistul Radu Lutac a ocupat locul 8. Topul celor mai buni lps-isti la sporturile pe echipa a fost completat de Relu Chirila (handbal), Roxana Ilas (volei) si Andrei Fedorovici (fotbal).

Aflat in functia de director al Liceului cu Program Sportiv Suceava de doar cateva zile, profesorul Ioan Radu a recunoscut ca in acest an au iesit in evidenta in special sportivii de la sectiile de lupte si atletism, in timp ce, la polul opus, sectia de fotbal a scos la rampa extrem de putini sportivi. “N-as putea face o camparatie cu anii precedenti, dar cred ca rezultatele din acest an sunt destul de bune. In acelasi timp, cred totusi ca este loc de mai bine. Dupa numarul de medalii, au excelat sectiile de lupte si atletism. Asta la sporturile individuale. In schimb, la sporturile pe echipa, sunt mai putin sportivi evidentiati, iar aici imi pare rau ca nu au iesit mai multi fotbalisti in prim-plan”, a spus directorul Ioan Radu.

Desi activeaza ca profesor in cadrul catedrei de fotbal de la LPS Suceava de mai bine de doua decenii, Ioan Radu a declarat ca nu va trata preferential aceasta sectI odata cu venirea in functia de director, dar a precizat ca este nevoie ca toti sportivii, indiferent de disciplina, sa aiba parte de conditii decente de pregatire. “Din functia pe care o detin, nu trebuie sa tratez preferential sectiile, dar trebuie sa plec de la premisa ca, daca la handbal sau volei exista o sala de antrenament si conditii de pregatire, la fotbal nu exista asemenea conditii. Este necesar sa oferim copiilor care activeaza la sectia de fotbal conditii de pregatire decente, conditii care in acest moment nu sunt, iar aici ma refer in primul rand la starea tuturor terenurilor de fotbal pe care LPS le detine in municipiul Suceava”, a mai spus Ioan Radu.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "FOTO| Gala premiilor LPS"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*