FOTO | Meci demonstrativ

Meci inedit de fotbal în sala Liceului cu Program Sportiv, acolo unde luni, față în față s-au aflat cadrele didactice de la LPS, pe de o parte, și fostele glorii ale fotbalului sucevean, de cealaltă parte a terenului.

Desfășurat sub sloganul „Să știi mai multe, să fii mai bun”, un program de manifestări care se derulează în aceste zile în toate unitățile de învățământ din țara noastră, evenimentul a strâns aproximativ 400 de elevi în tribunele LPS. Iar cei din teren nu au rămas datori, nouă goluri și multe alte faze spectaculoase gustate de public fiind principalele ingrediente ale meciului demonstrativ de ieri. La finalul celor 50 de minute de joc, echipa profesorilor de la LPS, condusă de pe margine de Aurel Constantin, și-a tras partea leului, câștigând în fața fostelor glorii În stilul Forestei, cu scorul de 5-4.

Intrate pe teren sub numele de The Best Teachers, gazdele și-au asigurat victoria prin golurile marcate de Răzvan Bernicu (2), Andrei Bolohan, Vasile Moșuc și Marius Lup, care a demonstrat că nu se pricepe doar la postul de portar, ci poate transforma și penaltiuri. De partea cealaltă, Old Stars a punctat prin Laurențiu Berezoschi, Mihai Guriță, Florin Cristescu și Ovidiu Ciobanu, jucători care au pus umărul la performanțele fotbalului sucevean în ultimul sfert de secol.

Astfel, pentru profesorilor de la LPS, au evoluat în teren: Marius Lup – Răzvan Bernicu, Iulian Dugan, Bogdan Macovei, Doru Țugurlan, Iustin Tătărău, Radu Mihalescu, Valerică Gherasim, Andrei Bolohan, Vasile Moșuc, Ionuț Beligan și Dumitru Livadaru, susținuți de pe bancă de Aurel Constantin, Mihai Androhovici și Ciprian Anton.

De partea cealaltă, dintre fostele glorii ale fotbalului sucevean, au dat curs invitației Cătălin Pascal – Ioan Radu, Pepe Armeanca, Radu Cașuba, Florin Cristescu, Victor Gălușcă, Ovidiu Ciobanu, Ovidiu Murariu, Nae Grosu, Constantin Bosânceanu, Mihai Guriță, Laurențiu Berezoschi și Vasile Florea, conduși de pe bancă de Ovidiu Căldăruș.

“Mă bucur ca astfel de evenimente au priză la public, iar cu această ocazie am reușit să strângem și câțiva bănuți pentru necesitățile școlii. Sper că astfel de meciuri să fie un imbold și pentru jucătorii tineri. Cei de la handbal au dat tonul, acum a fost fotbalul, iar pe viitor sper ca și cealalte secții să ne urmeze exemplu, să vedem și meciuri de volei sau rugby”, a spus Ioan Radu, directorul Liceului cu Program Sportiv.

Decanul de vârstă din echipa fostelor glorii, Ioan Radu a recunoscut că pe mulți dintre fotbaliștii generației de aur de pe Areni mingea nu-i mai ascultă ca odinioară. “A fost un moment fericit pentru noi, foștii fotbaliști, să ne întâlnim după mulți ani într-un meci de fotbal, fiecare cu ce are în plus la vârsta asta. S-a văzut că nu ne mai ascultă mingea”, a mai spus Ioan Radu, după meciul demonstativ.

La rândul său, șeful catedrei de fotbal de la LPS, Ovidiu Murariu, speră că meciul de ieri să fie un exemplu pentru tinerii care vor să facă o carieră În fotbal. “Am arătat că școala face casă bună și cu sportul, iar acest lucru este în folosul tuturor. Sper să fim un exemplu pentru cei tineri, pentru cei care au fost în tribunele sălii LPS, să-i stimulăm să practice acest sport”, a spus profesorul Ovidiu Murariu.

Fostul jucător al Bucovinei Suceava a precizat, mai în glumă, mai în serios, pe un ton profesionist, că fostele glorii meritau măcar un punct. “A fost un spectacol reușit, păcat că nu am reușit să smulgem măcar un egal, dar așa-i în fotbal. Cred că am fi meritat cel puțin un punct”, a mai spus Murariu, după 4-5 cu The Best Teachers.

Evenimentul de luni a fost cea de-a doua acțiune de acest gen lansată de noua conducere a Liceului cu Program Sportiv Suceava, după meciul caritabil de handbal organizat la sfârșitul lunii februarie.

 

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Un comentariu

  1. care fostele glorii? ce cupe au castigat astia in viata lor. ce tot atatea glorii ale suceavei. de asta e fotbalul din suceava este unde este pt ca punem la conducere acestea glorii. glorii sunt hagi . popescu dan petrescu goian etc…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *