FOTO / Dakay – 5 ani

Rămasă de un an de zile fără echipă, brigadă Dakay continuă să supravieţuiască. Axată pe un grup de prieteni, gruparea a căutat să se delimiteze de penibilitatile care au cuprins fotbalul sucevean.

Afacerile care se fac în sportul rege local sunt tot mai pe faţă, iar camaraderismul celor care au avut de-a face cu activitatea de pe Areni e tot mai mic, spre zero. Dakay nu înseamnă şleahtă de golani care se manifesta “aciudata” pe stadion. Dakay nu înseamnă nici grupul infracţional care a fost/e filat destul de des de băieţii în uniforme albastre. Dakay a ajuns să fie o familie, pregătită oricând să revină în prim plan – atunci când se va simţi că există cu adevărat dorinţă unei performanţe. Chiar şi aşa, în prag de aniversare, băieţii din brigadă fac un apel la cârmaciul de faţadă de pe Areni să-şi ţină paşaportul aproape.

În perspectivă unui viitor plin de promisiuni egale cu zero, speranţa celor din Dakay că vor fi din nou în peluză la meciurile Cetăţii rămâne totuşi în picioare. Dar până atunci, La Mulţi Ani!

Deşi nu am avut meci direct cu Suceava, am auzit de Dakay. Păcat că s-a desfiinţat Cetatea, dar mă bucur în acelaşi timp că brigada încă rezistă. Le urez la mulţi ani băieţilor de acolo şi sper să revină cât de curând în peisajul peluzelor ultra din ţară.

Miţă Andrei, preşedintele ASV

In această lume a ultrasilor, cea mai mare “înfrângere” este aceea când ECHIPA TA nu mai există. La figurat dar mai ales la propriu. În acest caz singura sclipire de speranţa rămâne că, odată s-odată, echipă se va reînfiinţa, şi tu (că persoană sau că brigadă) vei fi acolo să o susţii. Acesta este cazul băieţilor de la Dakay Suceava. Azi 8 februarie, ei râd cu un ochi şi plâng cu amândoi. Asta pentru că împlinesc 5 ani de la înfiinţare, un moment de mare bucurie pentru ei, dar tot azi se împlineşte 1 an de când echipa lor favorită Cetatea Suceava s-a desfiinţat. Ce am putea să le uream azi 8 februarie 2011? Să fie mândri de ceea ce au realizat până acum şi să nu uite că … speranţa moare ultima.

uncoltuitatdelume.net

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "FOTO / Dakay – 5 ani"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*