FOTO/ Cupa Interetnică Bucovina 2011

La sfârşitul săptămânii trecute municipiul Suceava a găzduit a VIII-a ediţie a Cupei Interetnice Bucovina. Timp de trei zile reprezentanţi a zece etnii din ţară si de la două ONG-uri s-au confruntat în cadrul mai multor competiţii sportive.

Cupa Interetnică Bucovina 2011 a debutat sâmbătă, de la ora 11:00, cu festivitatea de deschidere. La evenimentul desfăşurat la Balonul de la Universitate a fost prezent şi consulul general al Ucrainei la Suceava, Vasyl Boiechko.

“Imi pare bine ca am fost invitat la acest eveniment. Este o actiune deosebita pentru toti participantii, pentru toti etnicii din aceasta zona frumoasa care este Bucovina. Ma bucur ca a venit o delegatie si din Ucraina care sa ne reprezinte in concurs si le urez succes tuturor”, a declarat diplomatul ucrainean.

Peste 140 de tineri s-au întrecut apoi la fotbal, kin ball, tenis de masă, tir cu arcul şi patinaj pe role. Reprezentanţii regiunii Cernăuţi au câştigat titlul la fotbal, fiind urmaţi de Grupul de Iniţiativă al Românilor din Basarabia şi de romii din Gulia. În paralel, fetele s-au confruntat într-o competiţie de kin ball. Aici, Comunitatea ruşilor lipoveni din Brăila a avut câştig de cauză, iar G.I.R.B. Suceava şi Comunitatea italienilor din Iaşi au împărţit poziţia secundă. În cadrul ediţiei din acest an a Cupei Interetnice au mai participat etnici maghiari, polonezi, ucrainieni, germani şi evrei. Sâmbătă seară fiecare etnie a prezentat câte un program artistic specific zonei pe care o reprezintă, într-un eveniment desfăşurat în incinta Shopping City Suceava.

“Ne bucuram foarte mult ca putem continua aceasta traditie, chiar daca in acest an am depus mai mult efort fata de anii precedenti. Ne straduim sa organizam aceasta competitie pentru a ne cunoaste mai bine cu cei care traiesc langa noi, pentru a ne imprieteni si pentru a lega amicitii si inafara concursului”, a spus directorul DJST, Cezar Moscaliuc.

Cupa Interetnică Bucovina 2011 s-a desfăşurat în perioada 6-8 mai şi a fost organizată de Direcţia Judeteana pentru Sport şi Tineret Suceava, Federaţia Română “Sportul pentru Toţi”, Asociaţia Judeţeană “Sportul pentru Toţi” Suceava, Asociaţia “Juventus” şi Fundaţia “Ana”. Parteneri: CSM Suceava, Shopping City Suceava, Direcţia de Sănătate Publică şi Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al Judeţului Suceava.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *