FOTO | Asociaţia Judeţeană de Nataţie a premiat cei mai buni înotători din 2016

Asociatia Judeteana de Natatie a premiat vineri seara cei mai buni inotatori ai judetului Suceava in anul competitional 2016, in cadrul unei gale ce a avut loc in aula Universitatii “Stefan cel Mare”. Desfasurata in prezenta antrenorului Cezar Moscaliuc si a directorului CSU Suceava, Sorin Rata, festivitatea de la sfarsitul saptamanii trecute l-a avut in prim plan pe Calin Moscaliuc (foto jos).

Calin Moscaliuc

Castigator a sase titluri de campion national, multiplu campion national scolar, multiplu recordman national si desemnat cel mai bun inotator al anului trecut la categoria 12 ani, Calin Moscaliuc (CSU Suceava), a strans cel mai mare punctaj in ancheta AJN Suceava. Locul secund in acest top a fost ocupat de Serban Cotos, care s-a putut lauda anul trecut cu patru titluri de campion national, doua titluri de campion national, doua medalii de aur la nationale de poliatlon, dar si cu titlul de cel mai bun inotator din Romania la categoria 14 ani.  Podiumul a fost completat de Ioana Nastaca. Componenta a lotului national de juniori al Romaniei, inotatoare legitimata la CSU Suceava a obtinut trei titluri de viceampioana nationala a Romaniei si a ocupat locul 5 cu echipa Romaniei la Concursul Tarilor Europei Centrale. Ioana Nastaca a impartit podiumul cu Diana Lissov, inotatoare care a devenit anul trecut campioana nationala de tineret a Romaniei in proba de 50 de metri bras.

Topul complet al celor mai buni inotatori suceveni ai anului 2016:

  1. Calin Moscaliuc
  2. Serban Cotos
  3. Ioana Nastaca si Diana Lissov
  4. Daria Lucan si Ioana Ursu
  5. Maria Verciuc, Antonia Nitu si Teodor Marchitan
  6. Delia Ostafi
  7. Oana Sauciuc si Sebastian Croitor
  8. Aurora Chitac, Petriana Popovici si Ioan Socoliuc
  9. Claudiu Timofte, Mircea Nistor, Calin Stafie si Ioan Onesim
  10. Teodor Fotciuc si Mihai Luca.

Alti 27 dintre cei mai promitatori inotatori, care n-au apucat inca sa debuteze in competitiile nationale, au fost premiati separat de conducerea AJN: Cosmina Aanitei, Mario Diaconescu, Victor Turluianu, Andrian Andrei, Paula Boleacu, Amalia Burlacu, Stefan Trocin, Ioan Verciuc, Paul Panait, Ingrid Sofronea, Alexia Burlacu, Cezar Neagu, Mara Teodorovici, Teodor Plamada, Andra Socoliuc, Agnes Diaconescu, Albert Diaconescu, Mara Stehl, Daniel Corbu, Rares Mures, Alexandra Coperza, Rianna Amariei, Aissia Prisecariu, Maximilian Marchidan, Daria Silisteanu, Yannis Nechita si Alecsia Tenciu.

Vezi o galerie FOTO de la Gala Inotului Sucevean!

Este a doua oara cand organizat o astfel de festivitate de premiere, asta cu sprijinul Asociatiei Judetene de Natatie Suceava si a Directiei Judetene pentru Sport si Tineret. Le multumim ca au facut posibila realizarea acestui eveniment, prin care incercam sa promovam imaginea acestor copii, care au muncit extraordinar si care anul trecut au obtinut rezultate nemaiintalnite in inotul din judetul Suceava, avand in vedere performantele realizate in competitiile nationale si recordurile pe care le-au doborat. Multumim si autoritatilor locale pentru sprijinul alocat. Avem la dispozitie niste baze de pregatire care ne asigura un climat extraordinat, atat la bazinul la Scoala Gimnaziala Nr.3 Suceava cat si la bazinul Universitatii <<Stefan cel Mare>>”, a declarat Cezar Moscaliuc.

Cezar Moscaliuc spera ca inotul sucevean sa aiba un reprezentant la Olimpiada din 2020

Cezar Moscaliuc

Antrenorul sucevean a vorbit si despre planurile de viitor si si-a manifestat speranta ca inotul sucevean va avea un reprezentant la Jocurile Olimpice din 2020. “Sper ca in 2017 sa facem un pas inainte. Avem foarte multi copii de perspectiva. Anul trecut am avut nu mai putin de sapte sportivi din Suceava convocati la lotul national de cadeti si patru-cinci sportivi la cel de juniori. Desi este greu, speram ca macar unul dintre acesti sportivi sa ajunga in lotul pentru Olimpiada de la Tokyo”, a spus Cezar Moscaliuc.

La festivitatea de vineri au fost prezenti inotatori de la patru cluburi: CSU Suceava, CSS Suceava, CSS Gura Humorului si CS Aqua Club Suceava.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "FOTO | Asociaţia Judeţeană de Nataţie a premiat cei mai buni înotători din 2016"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*