Fotbalul judeţean, cobaiul AJF-ului

Fotbalul judetean a devenit cobaiul lui Aurel Daicu. Astfel, Asociatia Judeteana de Fotbal a oferit, la sfarsitul saptamanii trecute, o noua mostra de amatorism, prin a supune la vot, in cadrul unei sedinte a Adunarii Generale, schimbarea regulamentului de desfasurare al Ligii a IV-a la jumatatea campionatului.

Astfel, cei 13 delegati prezenti la reunire au votat reducerea numarului de echipe ce evolueaza in cel de-al patrulea esalon de la 18 la 16. In conditiile in care decizia urmeaza sa se aplice chiar din acest sezon, la finalul campionatului vor retrograda mai nou ocupantele locurilor 15-17, plus Danalis Zvoristea, grupare retrasa inca de pe parcursul turului. Celor patru echipe se poate alatura si ocupanta pozitiei a 14-a, in cazul in care campioana judetului Suceava rateaza promovarea in Liga a III-a la barajul din 15 iunie.

Conform presedintelui AJF Suceava, Aurel Daicu, reprezentantii cluburilor au luat hotararea de a reveni la vechiul format cu 16 formatii atat din considerente financiare, cat si din pricina conditiilor climaterice care nu permit desfasurarea in cele mai bune conditii a 34 de etape pe parcursul unui singur sezon.

De la sedinta de sambata au lipsit delegatii echipelor Foresta Malini, Rapid II Mihoveni, Dorna Vatra Dornei si Steaua Dumbraveni, ultima grupare fiind de altfel pe punctul de se retrage din campionat.

Cei prezenti au fost informati si cu privire la noile reglementari introduse in regulamentele Federatiei Romane de Fotbal. Astfel, orice echipa se va retrage din campionatele judetene, la inceputul sau pe parcursul acestuia, va fi retrogradata doua esaloane, fara a mai avea dreptul de a promova timp de 3 ani.

In cadrul aceleiasi adunari, s-a luat decizia ca formatiile depistate ca folosesc jucatori nelegitimati sau suspendati sa fie sanctionate cu amenda, pierderea meciului cu 0-3 si depunctarea echipei in cauza cu minim 3 puncte. Totodata, Costache Manuel (Bucovina Fratautii Noi) si Radu Anania (Somuzul Falticeni) au fost alesi ca reprezentanti ai echipelor de Liga a IV-a si, respectiv Liga a IV-a in cadrul Biroului Executiv.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Fotbalul judeţean, cobaiul AJF-ului"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*