Fotbalul, agent electoral

Sorin Avram

Ion Lungu seamănă cu un om gospodar. Numai că, dacă gospodarul îşi face iarna căruţă şi vara sanie, domnul Lungu îşi face de la începutul anului 2011 planuri pentru alegerile din 2012.

Imediat ce a câştigat al doilea mandat de primar al Sucevei, Ion Lungu s-a întors cu spatele la fotbal, aşa cum Dumnezeu, spune Gigi Becali, îi întoarce spatele Stelei la meciurile importante. De aceea, echipa de fotbal de Liga a II-a Cetatea Suceava a retrogradat, iar apoi s-a desfiinţat. Cetatea era să retrogradeze chiar în anul în 2008, anul în care Ion Lungu a fost purtat pe braţe de iubitorii fotbalului, şi nu numai, până la scaunul de primar pentru a fi înscăunat a doua oară. Dar n-a retrogradat, fiindcă s-au desfiinţat câteva echipe şi rămăseseră locuri chiar şi pentru o neechipă de fotbal cum era Cetatea la momentul respectiv. Numai că Cetatea a mai jucat în Liga a II-a doar o toamnă şi o bucată de iarnă, pentru ca, la începutul anului 2009, din cauza datoriilor, să se desfiinţeze.

Clubul a fost adus în pragul desfiinţării de către directorul Dumitru Moldovan, pe care, însă, falimentul nu l-a mai prins la echipă. A avut grijă să-l extragă la timp Ion Lungu. Care domn Lungu, ca un primar care seamănă cu un om gospodar, s-a gândit încă de pe-atunci că la următoarele alegeri va avea din nou nevoie de serviciile domnului Moldovan. De aceea, l-a pus pe Dumitru Moldovan să facă pasul înapoi, împingându-l în faţă pe Ciprian Anton. Ion Lungu a anunţat că Primăria îi va aloca în acest an 5 miliarde de lei vechi lui Dumitru Moldovan pentru a se ocupa de o echipă care are şanse să atace cu succes promovarea. Pardon, unei echipe de Liga a III-a capabilă să intre în Liga a II-a. Unica echipă din municipiul Suceava care activează în cea de-a treia ligă valorică este Rapid, iar singurul om capabil să conducă acest club este Dumitru Moldovan.

În prezent, Rapidul este o echipă care, cu puţin noroc, va scăpa de retrogradare. Cele mai mari şanse de promovare le are în acest an FCM Bacău. Iar pentru anul viitor se pregăteşte să intre în Liga a II-a CS Bacău, echipa susţinută de Primăria condusă de Romeo Stavarache. Primăria Bacău a alocat echipei de fotbal un buget mult mai mare decât cel alocat de Primăria Suceava. Aşadar, şansele ca Suceava să aibă în anul electoral 2012 o echipă care să aibă posibilitatea de a promova sunt aproape nule.

De aceea, Ion Lungu ar putea abandona această idee şi s-ar putea orienta către formarea unei echipe de fotbal feminin. O echipă care, în lipsa concurenţei, ar intra direct în prima ligă. Cu o echipă de fotbal de primă ligă şi cu nişte fete în pantaloni scurţi care se împiedică de minge, stadionul ar fi plin, nu ca la meciurile unor băieţi legitimaţi în Liga a II-a.

Singura problemă e că nu se ştie dacă Dumitru Moldovan s-ar pricepe să falimenteze, pardon, să se ocupe şi de un club de fotbal feminin.

Sursa: Monitorul de Suceava

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Fotbalul, agent electoral"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*