Fotbaliştii kamikaze

Rapidiştii nu au reuşit nicio victorie în deplasare în actuala stagiune a Ligii a 3-a. Etapa trecută, la Focşani, au jucat că niciodată şi au pierdut că-ntotdeauna. Scuzele băncii tehnice? Oboseala şi durerile în rect acumulate de jucători de-a lungul sutelor de kilometri parcurşi în ziua jocului.

Din acelaşi gen de durere în rect faţă de sportul sucevean, şefii târgului s-au gândit să întindă o mână de ajutor către echipa locală de fotbal. Astfel, cel mai bun preşedinte-jucător al ultimului secol, Gică Flutur, a anunţat pe surse demne de toată jena că va scoate la bătaie avionul personal – un Air Force One la mâna a doua cu care aduce anual lumina învierii de la Ierusalim – pentru deplasarea rapidiştilor la jocuri.

Trupa lui Ioan Radu va da o primă tură cu charterul preşedintelui, vineri, cu ocazia partidei de la Roman. Pregătirile de plecare au început încă de luni, când în cercul de la centrul Areniul a fost plantat un vrej de fasole pe care delegaţia suceveană se va căţăra în avion. Marile bătăi de inimă vor fi la aterizare. Având în vedere lipsa aeroporturilor în zonă, pilotul aeronavei, un fost şofer de la TPL pensionat pe caz de boală, a anunţat că jucătorii vor fi paraşutaţi direct în lunca Moldovei cu cinci minute înainte de startul meciului.

Mai marii clubului ne-au cerut permisiunea ca jucătorii să se dezechipeze în avion, pentru a intra direct în meci, încălzirea musculaturii urmând să se facă în zbor, prin frecarea cu aerul. S-au făcut şi la noi reduceri de kerosen, aşa că nu am timp să mă învârt prea mult. Deschid trapa şi în două minute trebuie să sară toţi. Avem un lot de 18 paraşute. Acum, nu ştiu dacă se deschid toate, dar măcar şapte să ajungă vii pe teren, să nu pierdem meciul prin neprezentare“, ne-a dezvăluit pilotul aeronavei.

Dată fiind amploarea misiunii de la Roman, comparabilă cu debarcarea aliaţilor în Normandia, în iunie 1944, şeful trupelor sucevene, general în retragere Ioan Radu, nume de cod “Baba“, a hotărât să mute ultimele antrenamente dinaintea meciului de vineri pe terenul de lângă ştrandul din Iţcani, acolo unde jucătorii vor efectua câte două şedinţe zilnice de sărituri în cascadă de pe turnul de paraşutism, în sistemul 4-4-2.

Singurul motiv de îngrijorare a generalului Radu este legat de puterea cu care va bate vântul, vineri, la Roman, în cazul unei rafale mai puternice, jucătorii riscând să cadă într-unul dintre furnalele cu cocs de la combinatul Mitall Steel. De altfel, pentru a ajunge nevătămaţi la meci, jucătorii nu se vor mai ruga ca până acum la zeiţa Fortuna, ci vor apela la Eol, zeul vântului în fotbalul de pretutindeni. Iată pasaje audio din rugă:


Întreaga operaţiune de paraşutare a “ceferiştilor” la Roman va fi transmisă livetext pe sportsuceava.ro.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Fotbaliştii kamikaze"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*