Fotbal feminin la Suceava!

Suceava ar putea avea din nou o echipă de fotbal feminin. Iniţiativa aparţine Federaţiei Române de Fotbal, instituţie care ar urma să suporte majoritatea cheltuielilor cu noul club.

Revitalizarea fotbalului feminin din România prin înfiinţarea de echipe la nivelul fiecărui judeţ, este unul din proiectele pe care Conducerea Federaţiei Române de Fotbal vrea să le implementeze în perioada imediat următoare. Fostă jucătoare la echipa de fotbal feminin Zimbrul Suceava, Lilioara Grămadă vede cu ochi buni această iniţiativă. Preşedintele Comisiei Judeţene de Arbitri consideră ca fotbalul va stârni un interes destul de mare în rândul fetelor din Suceava.

“Eu cred ca daca se promoveaza fotbalul feminin in judetul nostru, sunt foarte multe fete care iubesc acest sport si vor fi interesate sa joace. Drept dovada este faptul ca avem 3 fete in arbitraj”, a declarat Lilioara Gramada.

În cazul în care iniţiativa Federaţiei se va concretiza, cele mai mari sanse de a antrena echipa Sucevei de fotbal feminin le are Florin Cristescu.

“Am discutat pe aceasta tema cu Aurel Diacu inainte de alegeri, insa nu a fost nimic serios. Astept sa se intoarca de la Bucuresti si in functie de ce s-a discutat acolo vom sti ce sa facem”, a spus Florin Cristescu.

Suceava a mai avut o astfel de echipă la începutul anilor 90, iar antrenor era fostul arbitru internaţional Mihai Fediuc. Deşi s-a clasat pe locul 3 în Divizia A, Zimbrul Suceava a fost desfiinţată după doar un an din cauza lipsei banilor.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Un comentariu

  1. Caut o fosta componenta a echipei de fotbal feminin din Suceava ale carei scrisori le mai am. Este vorba despre VIOLETA DREHUTA care a jucat fotbal imediat dupa 1990. A jucat un meci si in Bucuresti (1991-1992 poate)unde am fost un indirjit sustinator al echipei din SUCEAVA. Niste fete frumoase care m-au surprins prin a se dedica unui sport care era, la momentul 1990 apanajul barbatilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *