Format nou în Liga a 4-a: 14 echipe şi juniori B1

Ediţia 2015-2016 a Ligii a 4-a va debuta pe data de 23 august, într-un format cu o singură serie. Campionatul judeţean va reuni la start, cel mai probabil, 14 echipe, cu 4 mai puţine faţă de sezonul precedent.

Dintre echipele de anul trecut în noul sezon al Ligii a 4-a nu se vor mai regăsi ultimele două clasate, Voinţa Stroieşti şi Flacăra Vicovu de Jos plus Avântul Volovăţ şi Bradul Putna, care şi-au anunţat retragerea. La Putna mai sunt ceva speranţe de a continua în Liga a 4-a, antrenorul Ciprian Creţan urmând să poarte o ultimă discuţie în acest sens cu autorităţile locale. În cazul în care campioana din 2014 va găsi resursele necesare pentru a participa în campionat şi pentru a îndeplini condiţiile de infrastructură impuse de AJF Suceava atunci Liga a 4-a va avea 15 echipe.

Ciprian Anton
Ciprian Anton

“După data de 10 august vom avea şedinţe, separat, cu reprezentanţii tuturor cluburilor, în cadrul cărora le vom prezenta ceea ce ne dorim pentru anul următor. Vrem să ridicăm puţin standardele. Fiecare echipă de Liga a 4-a va trebui să aibă apă caldă, gard împrejmuitor şi un postament de pe care să se poată filma meciurile. Vom discuta aceste lucruri în întâlnirile de după 10 august, iar până pe 23 august vor avea timp să se conformeze. Va fi destul de greu pentru unele formaţii, dar dacă au vrut o singură serie mergem aşa. Am discutat cu reprezentantul Ligii a 4-a despre posibilitatea de a face două serii, dar nu s-a agreat această variantă. Va rămâne o singura serie, din care vor retrograda trei echipe, ultimele două, iar locul 12 va da baraj cu câştigătoarea barajului dintre locurile secunde ale Ligii a 5-a”, a anunţat preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Suceava, Ciprian Anton.

Cum campioanele celor două serii din Liga a 5-a, Voinţa Stroieşti şi Dorna Vatra Dornei, nu şi-au manifestat intenţia de a participa în eşalonul superior, campionatul Ligii a 4-a va reuni la start următoarele echipe: Bucovina Ciocăneşti, Silva Udeşti, Progresul Frătăuţii Vechi, Şomuzul Preuteşti, Şomuz Fălticeni, Bucovina Milişăuţi, Viitorul Liteni, Zimbrul Siret, CS Gura Humorului, Ştiinţa Vicovu de Sus, Recolta Fântânele, Moldova Drăguşeni, Victoria Vatra Moldoviţei şi Viitorul Vereşti.

Începând din noul sezon, meciurile din Liga a 4-a vor fi precedate de partide între juniori B1. Este vorba despre copiii născuţi în anul 1999 şi mai tineri, adică elevii claselor V-VIII. Cluburile care doresc să participe şi la juniori A1 se vor înfrunta în cadrul unui turneu final, care va da campioana judeţeană.

Liga a 5-a, care va debuta tot pe 23 august, va fi formată din două serii de câte 14 sau 15 echipe.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *