Foresta Suceava – Sporting Liești: 3-0

Foresta a devenit primul lider al clasamentului în Se­­ria I a Ligii a III-a, după ce a câștigat la scor de ne­prezentare meciul de debut disputat sâmbătă, pe stadionul Areni, în fața Sportingului Liești.

Chiar dacă Vespazian Colban a aliniat o formulă ce s-a vrut extrem de ofensi­vă, în prima repriză, oca­ziile la poarta gălățenilor au putut fi numărate pe dege­tele de la mâna unui ciung. Cerlincă, cu un șut slab, și Marin, cu o lovitură de cap care a trecut pe lângă țintă, au fost singurii care au avut șansa golului într-o primă jumătate de oră de fotbal anost. Ce n-au reușit colegii săi din ­atacu­­rile poziționale, a reușit Dudu Drugă dintr-o fază fixă, căpitanul “galben-verzilor” deschizând scorul pe Areni în minutul 40, dintr-o lovitură liberă de la 30 de metri la care mingea s-a oprit în vinclul porții oaspeților. Odată ce a preluat conducerea pe tabelă, Foresta a jucat mai dezinvolt, bifând alte două ocazii pe finalul primei reprize la șuturile lui June și Marin, ambele parate de Vădeanu.

Formația suceveană și-a dublat avantajul la cinci minute după pauză, când June a trimis o minge pe traseul Marin – Cerlincă, mijlocașul revenit de la Rădăuți a centrat în gura porții, de unde Grumezescu a îndeplinit o simplă formalitate pentru 2-0. La acest scor, gălățenii au cerut un penalty, la o fază trecută cu vederea de centralul botoșănean Vasile Băltuță, iar la poarta opusă, “galben-verzii” au avut șansa unui nou gol la o execuție a fundașului Ichim, la care balonul a nimerit bara. Ultimul sfert de oră l-a scos în evidență pe portarul Ailenei, care mai întâi a deviat mingea în bară la un șut trimis de Nica, apoi a boxat în corner la execuția lui Mihu. Pe contre, gazdele au încheiat socotelile în minutul  84, când nou-intratul Pavel a plecat cu un balon de la mijlocul terenului, a pasat pe culoar pentru Cerlincă, care a centrat în careu de unde internaționalul de juniori June a înscris pentru 3-0. Finalul a consemnat revenirea pe teren a golgheterului din sezonul trecut, Robert Martin, intrat în ultimele trei minute, dar și o nouă bară în dreptul lui Cerlincă, unul dintre cei mai activi jucători din acest meci. Foresta – Sporting s-a terminat 3-0, la finalul unui meci de debut în care încurajator este doar rezultat nu și jocul etalat de suceveni.

Foresta Suceava: Ailenei – Onofraș, Ichim, Vițelaru, Drugă – Stănescu – Cer­lincă, June, Căinari – Grumezescu, Marin. Antrenor: Vespazian Colban. Au mai intrat: Pavel, Hagiu, Lungu și Martin.

În runda a doua de campionat, Foresta va evolua sâmbătă pe terenul celor de la KSE Târgu Secuiesc. Până atunci, “galben-verzii” au meci al orgolilor în Turul III al Cupei Ro­mâniei, miercuri, de la ora 17.30, pe stadionul Areni, în compania Bucovinei Rădăuți.

Foto: Costi Solovastru

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *