Foresta s-a calificat în optimile Cupei României

Foresta a realizat surpriza primei zilei in Cupa României. Echipa antrenată de Petre Grigoraș s-a calificat în optimile de finală ale competiției, după ce a eliminat, marti dupa-amiaza, pe stadionul Areni, în fața aproape 3.500 de spectatori, prim-divizionara Gaz Metan Mediaș, cu scorul de 2-1.

Fără presiunea rezultatului și într-un nou echipament, “galben-verzii” au început dezinvolt, Drugă și Căinari având primele ocazii de control la poarta oaspeților. De partea cealaltă, chiar dacă s-a prezentat în nordul Moldovei cu rezervele din ultimul meci de Liga I, trupa lui Edi Iordănescu a deschis scorul în minutul 8, când Sergiu Buș a finalizat cu gol o pasă în gura porții venită de la Costea. Susținută de o galerie mai numeroasă ca niciodată, Foresta a trecut pe lângă egalare în minutul 36, la o reluare a lui Grumezescu din șase metri. Golul de 1-1 avea să vină două minute mai târziu, când arbitrul întâlnirii nu a cedat în fața protestelor gazdelor, iar în loc de penalty a dictat lovitură liberă de la 17 metri, de unde căpitanul Drugă (foto) a marcat cu un șut plasat la rădăcina barei. Mai mult, formația suceveană a intrat la pauză în avantaj, după ce Grumezescu a centrat din banda dreaptă, iar Martin, ajutat și de un fundaș advers, a înscris norocos pentru 2-1.

Gaz Metan nu a scăpat de coșmarul din finalul primei reprize, Ştefan Popa fiind aproape de autogol în minutul 60, la o centrare a lui Martin. Pe contre, gazdele își puteau dubla avantajul prin debutantul Adrian Avrămia, care, șicanat de un adversar, a trimis cu capul pe lângă țintă. Fără replica din partea oaspeților, “galben-verzii” puteau scăpa publicul de emoții în ultimele minute, când Grumezescu a fost blocat în momentul șutului, iar lui Martin i s-a refuzat “dubla” pentru off-side. Foresta – Gaz Metan Mediaș s-a terminat 2-1, iar gruparea de pe Areni repetă o performanță veche de cinci ani în fotbalul sucevean, după calificarea din 2014 în optimile Cupei României.

Foresta: Cărbune – Mateciuc, Avrămia, Vițelaru – R. Sumanariu, Căinari (Pipoș 75′), Celeadnic (Lungu 67′), A. Pavel, Drugă, (Stănescu 75′) –Martin, Grumezescu. Antrenor: Petre Grigoraș.

Gaz Metan: Ricardo Batista – Pleașcă (Ely Fernandes 52′), Rz. Popa, Larie, Trif – Diakota (Droppa 18′), Şt. Drăghici – Chamed, N. Roșu, P. Costea (Cardoso 52′) – Sg. Buș. Antrenor: Edi Iordănescu.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *