Foresta, protocol de colaborare cu LPS Suceava

Foresta a încheiat un protocol de colaborare cu Liceul cu Program Sportiv din Suceava, în baza căruia, în prima fază, își va forma o echipă secundă, care va evolua în ediția de campionat 2021-2022 a Ligii a V-a.

Protocolul a fost semnat ieri, în prezența noului director al LPS Suceava, Aurel Constantin, a președintelui Forestei, Andrei Ciutac, și al antrenorului Ovidiu Bosancu, cel care se va ocupa de pregătirea Forestei II.

Era absolut necesar ca secția de fotbal din cadrul Liceului cu Program Sportiv să aibă o colaborare cu echipa fanion a județului. E un proiect benefic pentru ambele părți și sper să fie unul de lungă durată. Era păcat ca jucătorii de la LPS să plece la alte echipe, iar Foresta să aducă jucători din alte părți”, a declarat directorul Aurel Constantin, care a explicat că LPS Suceava va pune la dispoziția Forestei baza sportivă, iar clubul de pe Areni va plăti deplasările, arbitrajele și eventualele cantonamente.

La rândul său, președintele Forestei, Andrei Ciutac, consideră că încheierea acestui protocol este cel mai important lucru întâmplat în ultimii ani în fotbalul sucevean. “Mă bucur nespus de mult că am reușit să încheiem acest protocol. E cel mai important lucru întâmplat în fotbalul sucevean în ultimii ani. Ne-am fi dorit să participăm cu echipa a doua în Liga a IV-a, unde nivelul este un pic mai ridicat, dar din păcate nu am reușit să ne înscriem la timp în campionat. Chiar și așa, la nivelul Ligii a V-a, putem oferi șansa unor copii să evolueze sub culorile clubului Foresta într-o competiție de seniori. Pe viitor, vrem ca jucătorii under care sunt impuși prin regulament să evolueze la echipa mare să provină de la LPS Suceava, pentru că în ultimii ani am fost constrânși să aducem juniori din alte localități, majoritatea sub formă de împrumut. Astfel, am investit în jucători din alte orașe, care și-au crescut valoarea la Suceava pe parcursul unei ediții de campionat, apoi s-au întors la alte cluburi”, a declarat președintele Forestei, care a precizat că, în următoarea perioadă, unul dintre profesorii de la LPS Suceava va fii cooptat în stafful echipei de Liga a III-a, astfel încât trecerea juniorilor de la Foresta II către echipa mare să se facă mai ușor.

Ovidiu Bosancu se va ocupa de pregătirea Forestei II. “Sunt mândru să fiu antrenorul echipei a doua a Forestei și țin să le mulțumesc pe această cale, pentru încrederea acordată, domnului director Aurel Constantin și domnului președinte Andrei Ciutac. Pentru mine, lucrurile sunt simple. Trebuie să antrenez acești copii, să-i aduc la un nivel bun, astfel încât să fie o opțiune pentru prima echipă a Forestei. Important este să facem totul corect și profesionist”, a precizat Ovidiu Bosancu.

Foresta II a fost înscrisă de AJF Suceava în seria de munte a Ligii a V-a, alături de Dorna Vatra Dornei, Tinovul Poiana Stampei, Forestierul Frumosu, Vânătorul Dorna Candrenilor, Bradul Vama, Avântul Frasin și Minerul Iacobeni.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ar mai putea interesa
Close