Foresta își trimite toți angajații în șomaj tehnic

Foresta Suceava se pregateste sa-si trimita angajatii in somaj tehnic pana la iesirea Romaniei din starea de urgenta. Anuntul a fost facut de presedintele-executiv Andrei Ciutac, care a precizat ca un prim pas va fi suspendarea temporara a contractelor celor 34 de persoane angajate in acest moment in cadrul clubului din Areni, dintre care 23 de jucatori si 11 membri ai staff-ului tehnico-administrativ.

Asteptam sa se publice normele de aplicare ale ultimei ordonante de urgenta. Deocamdata, le voi trimite tuturor angajatilor notificari asupra suspendarii contractelor pentru aceasta perioada a starii de urgenta si asteptam sa se reglementeze procedurile pentru a putea primi acea indemnizatie de somaj tehnic de la stat”, a declarat presedintele-executiv Andrei Ciutac.

Ulterior, ministrul Tineretului si Sportului, Ionut Stroe a venit cu clarificari: „Sportivii care își desfășoară activitatea în baza unui contract de activitate sportivă (CAS) reprezintă segmentul social cel mai vulnerabil, pentru că ei nu aveau până acum acces la sistemele de securitate socială. Am reușit prin intermediul acestei ordonanțe ca ei să beneficieze, totuși, de același tratament ca și cei care au contracte individuale de muncă. Mai mult, am reușit să clarificăm modul în care cluburile vor fi sprijinite în perioada grea prin care trecem. Legislația trebuie adaptată din mers la noua realitate. În vederea eliminării birocrației și aplicării eficiente a măsurii luate de Guvern pentru a ajuta activitatea sportivă, am gândit împreună cu reprezentanții Ministerului Muncii și Protecției Sociale o procedură simplă, care să fie accesibilă tuturor structurilor sportive afectate. Sunt în contact permanent cu președinții de federații, dar și cu sportivii, pentru a evalua împreună ce măsuri pot fi luate. Este o situație extrem de grea pentru toată lumea și fac apel către structurile sportive să gestioneze cât mai responsabil această stare de urgență și să acceseze toate facilitățile pe care Guvernul Romaniei le pune la dispoziție pentru a-și ajuta sportivii și angajații”, a spus ministrul Stroe.

Pentru a beneficia de sprijinul menționat, structurile sportive care au contracte de activitate sportivă suspendate, vor depune pe adresa de email a AJPIS în raza cărora își au sediul social o cerere semnată și datată olograf de reprezentantul legal, o declarație pe propria răspundere, precum și lista cu participanții la activitatea sportivă cărora le-a fost suspendată activitatea. Aceste documente trebuie transmise până pe data de 10 a lunii curente pentru plata indemnizației din luna anterioară.

Plata indemnizației prevăzute (75% din drepturile în bani aferente contraprestației activității sportive, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut) se realizează în cel mult 10 de zile de la depunerea documentelor pentru perioada aferentă stării de urgență către structurile sportive care, la rândul lor, vor face plata direct beneficiarilor contractelor de activitate sportivă.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *