Foresta, îngropată de sistem: „Este strigător la cer”

Pe zi ce trece, Foresta este tot mai aproape de colaps. Din cauza unei datorii la Fisc de doar 300.000 de lei, Suceava riscă să dispară din fotbalul profesionist. Primarul Ion Lungu a făcut miercuri un apel către oamenii de afaceri din zonă să ajute clubul din Areni.

Pentru a putea primi cei 1.500.000 de lei alocați în acest an de la Primărie, clubul Foresta are nevoie de avizul Direcției de Finanțe. Documentul nu poate fi eliberat însă, pentru că „galben-verzii” au o datorie de 300.000 de lei la Fisc. Conducerea clubului din Areni a încercat în zadar eșalonarea datoriei, prin girarea unor apartamente și terenuri, dar proprietățile respective au fost evaluate la sume derizorii, de cel puțin zece ori mai mici decât prețul pieței. În acest condiții, ultimele speranțe pentru ca Foresta să supraviețuiască se leagă de un sprijin venit din sectorul privat.

„Din păcate, situația este în continuare una foarte grea. Încercăm să ne prezentăm la meciurile oficiale, deși în acest moment nu facem antrenamente. Nu putem asigura nici măcar o masă pentru jucători. Am încercat să eșalonăm acea datorie către Finante, unde am oferit garanție două suprafețe de teren în Suceava și trei apartamente, însă cei de la Finanțe ne-au evaluat aceste bunuri la sume derizorii, 20000 euro. Este strigător la cer ce se poate întâmpla în România. Deși am rămas singur, continui să mai sper că se va găsi o soluție, pentru că este păcat ca în 10 ani să se desființeze 3 echipe în Suceava”, a mărturisit Andrei Ciutac, președintele Consiliului de Administrație al Forestei.

Problemele cu care se confruntă Foresta au ajuns și la urechile primarului Ion Lungu, care a făcut miercuri un apel către oamenii de afaceri din Suceava să ajute echipa de fotbal.

“Îmi pare foarte rău de ceea ce se întâmplă în momentul de față la Foresta. Sper, sper, ca în cele din urmă să se gasească o soluție pentru a putea participa legal la licitație. Fac un apel la oamenii de afaceri din Suceava care iubesc sportul să ajute echipa de fotbal ca să plătească acea datorie de 300.000 de lei, mai ales că nu este o sumă mare. Noi avem pe data de 25 aprilie o noua sesiune de depunere de proiecte, iar dacă vor îndeplini condițiile le vom putea da finanțare”, a spus Ion Lungu, care a mai precizat că la handbal a achitat deja 300.000 de lei din cei 1.200.000 de lei alocați în acest an.

În ciuda tuturor problemelor, Foresta se va prezenta la meciul programat vineri, de la ora 17:00, pe stadion Areni, cu Metalul Reșița.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

17 Comentarii

  1. SPER SA SE GASEASCA NISTE OAMENI DE AFACERI SUCEVENI INIMOSI CARE SA AJUTE CLUBUL FORESTA SA SUPRAVETUIASCA PANA VIN BANII DE LA PRIMARIE.AR FI PACAT CA UN JUDET MARE CA SUCEAVA SA RAMANA FARA ECHIPA IN LIGA 2 SAU LIGA 3.

  2. Dar cand am dat salarii la jucatori din alte parti de 5-6000 mii si la antrenori de 8000 atunci tot sistemul ne-a impus? Nu puteam juca cu suceveni cu cheltuieli mai mici. 3 miliarde s-au strans din impozite pe salarii, cele pe care voi le-ati stabilit. Deci…asumati-va!

  3. E asa greu sa imprumute cineva clubul ? Apoi isi ia inapoi cu dobanda aferenta exact ca la banca. Eu cred ca altele sunt problemele

  4. Tabela ,meci cu Steaua in nocturna, si la 6 luni distanța faliment . Asta înseamnă sa ai creier mic si management de cacat . Dacă știi ca ai bani aduci jucatori si antrenori si esti in primele 4 sau chiar promovezi. Dacă nu jucatori autohtoni si probabil maxim liga 3 sau naveta între liga 2 si 3. Trebuie sa vedem la începutul sezonului cat ne tine plapuma. Dar as aduce in discuție si sponsorii care au umplut stadionul de reclama si din 15 la număr abia dacă se strângea 3 lei . Dar într-adevăr e mare păcat ca un Jud ca Suceava sa nu aibă echipa in liga 2 , nu este printre cele mai amărâte județe . Dar din păcate mulți bani din județ , poate 50 la suta sunt negri .

  5. ACUM NOI SUPORTERII CARE IUBIM ACEST SPORT SI ACEASTA ECHIPA A ORASULUI NOSTRU AR TREBUI SA INCERCAM SA AJUTAM FIECARE CU CAT POATE ECHIPA.FARA ACEST SPORT SUCEAVA PARE UN ORAS PUSTIU.SINGURA NOASTRA BUCURIE A MICROBISTILOR ESTE CA LA SFARSIT DE SAPTAMANA AVEM UNDE MERGE.EU AM SA CUMPAR LA ACEST MECI DOUA BILETE SI AM SA INCERC SA CONVING CATIVA PRIETENI SA FACA LA FEL.

  6. BAI, CITAC NU MAI DA VINA PE SISTEM, CAND ATI INCASAT VREO 15 MILIARDE DE LA PRIMARIE IN VREO 5 LUNI ( ADICA DIN VARA PANA IN DECEMBRIE ) ATUNCI CE ATI FACUT CU BANII ??? SALARII LA JUCATORI NU ATI DAT CA NU SI-AU LUAT SARACII SALARIILE E MULT, LA STAT NU ATI DAT, CE ATI FACUT CU ATATEA BANI ? ACUM NU VA ESTE RUSINE SA VA PLINGETI SI SA DATI VINA PE SISTEM ??
    MAI BINE SPUNE-TI CA ATI AVUT UN MANAGEMENT DE RAHAT SAU…….. STITI VOI CE ATI FACUT BANII……RUSINEEEE !!!!!!

  7. pt. dutu BRAVO !!!!!!!! AI SPUS FOARTE BINE, SPER CA ORGANELE COMPETENTE SA SE AUTOSESIZEZE SI SA AFLAM SI NOI CUM AU FOST CHELTUITI BANII.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *