Foresta – Dinamo se joacă diseară, în nocturnă

Așteptarea a luat sfârșit. Cel mai important eveniment sportiv organizat în Suceava în ultimii trei ani, meciul dintre Foresta și Dinamo Bucuresti, contând pentru opti­mile de finală ale Cupei României, se joacă diseară, de la ora 19.30, în nocturnă, pe stadionul Areni. Întreaga suflare fotbalistică suceveană este conectată la acest meci de aproape trei săptămâni, dovadă că cele 6.000 de bilete scoase la vânzare de conducerea gru­parii de pe Areni s-au epuizat încă de luni.

Este o mândrie pentru noi să aducem o echipă precum Dinamo. E clar că plecăm cu șansa a doua, dar e un adversar frumos care va umple stadionul. Normal că e greu. Jucătorilor nu mai trebuie să le spună antrenorul nimic înaintea unui astfel de meci. Chiar dacă este o competiție a surprizelor, nu trebuie să ne facem iluzii foarte mari, ci doar să ne prezentăm dezinvolți și cu sufletul dechis, să jucăm fără niciun fel de trac. Nu avem nimic de pierdut, noi ca echipă mică. Singurii care pot să piardă ceva sunt cei de la Dinamo, care sunt convins că și-au stabilit ca obiectiv câștigarea Cupei”, a declarat antrenorul Petre Grigoras.

De un meci cu Dinamo se leagă și cea mai frumoasă amintire din istoria Forestei. În urmă cu aproape 19 ani, pe când cele două formații evoluau în Liga I, “galben-verzii” câștigau în Groapă cu scorul de 5-4, după ce dinamoviștii conduceau în ­mi­nutul 62 cu 4-0. Marin Barbu se afla pe banca Forestei la acel meci de pomină. „Dinamo va sufla și în iaurt să nu aibă loc iar o surpriză! Este un joc special pentru Foresta și pentru orașul Suceava, având în vedere victoria istorică obținută în 2000. Dinamo are prima șansă, dar în fotbal orice este posibil. Să nu uităm că Foresta a eliminat Gaz Metan, una dintre echipele bune ale Ligii I”, a declarat “Magiun”.

De partea cealaltă, delegația lui Dinamo urma să ajungă la Suceava ieri după-amiază și este cazată timp de două zile la Hotelul Sonnenhof. “Câinii roșii” au solicitat Forestei un număr de 350 de bilete, 70 de fani dinamoviștii urmând să vină de la București, restul din zona Moldovei.

Dinamo este mare favorită la casele de pariuri, cu o cotă de 1.30 la victorie. De partea cealaltă, un succes al Forestei este cotat cu 9.50, iar o remiză după primele 90 de minute de joc are cota 5.50.

Foresta a ajuns până în optimile de finală ale Cupei României după ce a eliminat pe parcurs formațiile Bucovina Rădăuți (scor 3-0), Aerostar Bacău (scor 2-1) și Gaz Metan Mediaș (scor 2-1). Dinamo a intrat în competiție în șaisprezecimile de finală, unde a trecut de UTA Arad cu 3-1.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ar mai putea interesa
Close