Foresta – Bucovina Rădăuți, miercuri, ora 17.30

Primul derby sucevean din sezonul 2019/2020 se joaca in Cupa Romaniei. Protagonistele lui vor fi Foresta si Bucovina Radauti, care se vor infrunta miercuri dupa-amiaza, cu incepere de la ora 17.30, pe stadionul Areni, intr-un meci eliminatoriu contand pentru Turul al III-lea al competitiei.

Vespazian Colban considera ca formatia radauteana porneste cu prima sansa la calificare prin prisma omogenitatii lotului. “Sper sa scoatem maxim din acest meci, adica sa ne calificam mai departe. Chiar daca numeric nu stam foarte bine din cauza accidentarilor, conducerea clubului isi doreste sa luptam pe ambele fronturi: campionat si cupa. Radautenii pornesc cu prima sansa pentru ca au echipa mai omogena, dar fiind un derby judetean, cu ambitii mari din ambele parti, ma astept la un meci echilibrat, in care prospetimea jucatorilor cred ca va face pana la urma diferenta. Sper sa iasa un joc frumos, in care fiecare sa-si vada de fotbal, nu sa-l transformam intr-un razboi. Presupun ca o sa vina mai multi spectatori decat la meciul de campionat si vor veni din ce in ce mai multi atat timp cat vom avea rezultate si echipa va fi in obiectiv. Altfel, ii vom pierde”, a declarat antrenorul principal Forestei, care nu poate miza in meciul de cupa pe Rigoni si Avramia, nerefacuti dupa accidentari.

Echipa radauteana s-a dovedit o adevarata “piaza rea” pentru Foresta in sezonul trecut, cand i-a batut pe “galben-verzi” pe unde i-a prins. De trei ori. Acum, prin prisma transferurilor facute pe Areni, antrenorul Dorin Goian considera ca lucrurile vor sta cu totul altfel. “Suntem in fata unui meci ca oricare altul, pe care il vom trata cat se poate de serios. Nu va mai semana insa cu meciurile directe din sezonul trecut, pentru ca Foresta s-a intarit cu jucatori de valoare in pauza de vara. Va fi mult mai greu, dar vom incerca sa ne calificam mai departe. Sper sa avem parte de un joc frumos, mai ales ca ma astept sa fie foarte multi suceveni in tribune, iar la final cel mai bun sa castige”, a declarat antrenorul Bucovinei, inaintea debutului in Cupa.

Bucovina vine cu un singur portar pe Areni

Oaspetii vin cu un singur portar pe Areni, dupa ce Ionut Puianu s-a accidentat grav la genunchi in prima etapa de campionat. “Preferam sa pierdem la Husi, dar sa-l avem apt pe Puianu, pentru care, la prima vedere, anul pare incheiat din cauza acelei accidentari. Acum, suntem in cautarea unui portar, dar va fi foarte greu sa gasim unul de valoarea lui Puianu. Venim cu un singur portar, urmand sa vedem in ziua meciului cine va avea nebunia necesara sa-si ia manusile in cazul in care se intampla ceva cu Zvoronciuc”, a recunoscut Dorin Goian.

Pretul unui bilet de intrare la meciul de miercuri dintre Foresta si Bucovina Radauti va fi de 5 lei.

Foto: Cristian Plosceac

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *