“Football in Heaven” a adus în Bucovina peste 40 de microbiști din Marea Britanie, Norvegia, Polonia și India

Peste 40 de ziariști, bloggeri, fotografi sau simpli microbiști din Marea Britanie, Norvegia, Polonia și India s-au aflat la sfârșitul săptămânii trecute în județele Suceava și Bistrița-Năsăud, unde au asistat la mai multe meciuri din ligile inferioare în cadrul proiectului “Football in Heaven” – ediția a V-a.

Unii dintre participanți, cum ar fi Zerin, care a călătorit 12.000 de kilometri, tocmai din India, sau Scott, un observator UEFA din Scoția sunt la prima experință.

Alții, precum Peter, un împătimit al sportului rege care a asistat până acum la peste 3.000 de meciuri în 30 de țări este pentru a cincea oară la “Football in Heaven”.

Încălzirea și-au făcut-o joi, cu o “miuță” jucată la 75 de metri sub pământ, pe terenul de fotbal din Salina Cacica. Apoi, timp de patru zile, caravana s-a plimbat pe stadioanele din Frasin, Iacobeni, Poiana Stampei, Leșu, Feldru, Câmpulung Moldovenesc și Falcău.

Iar fiecare arenă vizitată a avut farmecul ei. La Frasin, au fost primiți cu vișinată, la Iacobeni s-a ajuns la meci cu mari emoții, pe o punte suspendată, la Poiana Stampei s-a aprins pentru prima oară nocturna noului stadion, la Leșu s-a jucat în vârf de munte, la Feldru pe marginea liniei ferate, la Câmpulung au fost primiți cu balmoș, pâine și sare, iar la Falcău s-a jucat la câțiva metri de granița cu Ucraina.

Inițiat în urmă cu cinci ani de către jurnalistul sucevean Emanuel Roșu (FRF TV), proiectul “Football in Heaven” este considerat cel mai mare eveniment de ”football groundhopping” internațional organizat vreodată în România.

“Ca de fiecare dată, <<Football in Heaven>> își propune să scoată în lumină locurile extraordinare pe care le găsim în această parte a țării și să îi omagieze pe oamenii din fotbalul de bază. Fotbaliștii, antrenorii și conducătorii de cluburi țin fotbalul în viață în comunitățile lor prin implicare și sacrificii, în ciuda faptului că recompensele sunt minime sau chiar inexistente. Pasiunea pentru fotbal unește, iar sentimentul de prietenie pe care am putut să-l simțim cu toții în aventurile precedente ne-a motivat să reluăm proiectul după criza provocată de pandemie. Mulți au schimbat avioane și au cheltuit destul de mult pentru a veni la <<Football in Heaven>>, așa că sperăm să le recompensăm eforturile cu multe povești de dus acasă”, spunea Emanuel Roșu. Şi așa a fost!

Ediția din acest an a proiectului “Football in Heaven” a fost organizată cu sprijinul AJF Suceava și AJF Bistrița-Năsăud, iar pe această cale organizatorii au ținut să le mulțumească președinților Ciprian Anton și Dan Jiga. Restul mulțumirilor se îndreaptă către primarii localităților unde au avut loc meciurile, către delegații echipelor și, nu în ultimul rând, către patronul formației Polul Nord Falcău, Aurel Lungu.

“Goodbye, Romania, until next time!”, a fost mesajul de final.

Foto: Football Landscapes

Exit mobile version